Hjem » Portretter »  Dansende frem i lyset

Dansende frem i lyset

Ny soloplate er ute, og her er poprøttene røsket frem igjen. Lise Karlsnes ser seg nå definitivt ferdig med den noe mørkere rockestilen fra 2010.

– Jeg har gått veldig mange runder før jeg fant ut at det er danse jeg har lyst til å gjøre, jeg forvillet meg litt inn i granskauen, sånn rent musikalsk, en stund. Det ble litt mørkere der enn jeg så for meg, sier en av Norges mest karakteristiske frontfigurer fra tidlig 2000-tall, Lise Karlsnes. Vi forbinder henne selvsagt med Briskeby-tiden og «This is Propaganda», men nå er definitivt æraen som bandmedlem over. Det samme er stillheten. Lanseringen av egen solokarriere har vært seig og lang, men nå er hun endelig klar for å omfavne egne pop-røtter.

Kun Lise

Kallenavnet «Lise, of the Woods» fra 2010 har hun lagt på hylla, og stilen er ikke fult så mørk og dyster. Elektropop og heftige dansebeats er et utrykk som for henne egentlig er selvfølgeligheter.  
– Det var litt det at jeg ville distansere meg fra Briskeby-Lise, og at jeg hadde et behov for å redefinere meg selv i forhold til å stå på egne ben, sier hun om hennes første forsøk som soloartist med nytt artistnavn.  
Men så tenkte hun: Briskeby-Lise, jo, hun er jo litt alright hun i grunn. 
– Jeg kom frem til at jeg var litt mer glad i Briskeby-Lise enn jeg først ville innrømme. Da ble det feil å kalle seg noe annet, sier hun men innrømmer samtidig at det er en ny tilvenning å jobbe slik helt alene.

Vakker og mektig

Likevel er hun akkurat i disse dager i ferd med å spille inn musikkvideo nummer tre til låta «Here we go» på soloalbumet Dance or Die som kom ut i februar i år. I høst slapp hun den første singelen «Red Hot» fra albumet, da i forbindelse med deltagelsen i Melodi Grand Prix. Og helt alene er hun heller ikke, for med seg på laget har hun musikkprodusent Thomas Eriksen og fotograf – nå musikkvideoprodusent – Pål Laukli, som også har laget den siste videoen og tatt bildene og coveret til denne utgaven av IN magasinet. 
– Den nye videoen blir vakker og mektig visuelt. Det er i alle fall utgangspunktet, sammen med meg som slags futuristisk scenepersonlighet. Det blir ikke noen «girl next door» stil, er alt hun foreløpig vil avsløre om det visuelle.

Frir til Norge

For våren og sommeren venter turnéliv i Norge på langs og på tvers, og Karlsnes, som endelig har funnet seg til rette i musikken, gleder seg enormt til å sette i gang for fullt. 
– Jeg skal fri til Norge by for by. Det å endelig få komme ut og å høre det jeg har jobbet med live er utrolig gøy, spesielt fordi jeg ikke har spilt på veldig mange år. Og tilbakemeldingene så langt har vært suverene.

Rød skinnvest-ikon

Et ukjent antall «best kledde» priser ved forskjellige medietilstellinger har også satt denne damen på Norgeskartet. Kombinasjonen musikk og mote har vært naturlig fra dag en, om enn noe overraskende helt fra starten av.  
– Briskeby ble kjent på By:larm for 12 år siden da jeg hadde på meg en rød skinnvest. Jeg hadde kanskje ikke trodd at den skinnvesten skulle få så mye oppmerksomhet som den fikk, men det viser jo bare at det visuelle utrykket forsteker det musikalske, sier hun. 
I Norsk motesammenheng har hun fått boltre seg med å lage en solbrillekolleksjon for Krogh Optikk og hun har vært Vero Modas ansikt utad i 2007. Slike oppdrag gir mersmak. 
– Å lage solbrillekolleksjonen var jo kjempegøy –en spennende utfordring. At det kan bli mer av slikt i fremtiden, det håper jeg på. Jeg har bare lært meg å ikke sette begrensninger og hvis det er noe jeg har lyst til å gjøre så er det bare å prøve og se hva slags hell som følger med. 
– Men at jeg skal drive med musikk en stund til, det er jeg keen på, legger hun til.

Se musikkvideo til Here we go

Plate-forelskelse

Denne gangen er det også blitt mer personlig materiale på plata, naturlig nok siden det er Karlsnes selv som står for alle tekstene. 
– Platen handler om lidenskapen og det å holde seg i gang, å ikke gi opp, og den styrken man finner i seg selv underveis, forteller 32-åringen med referanse til viktige sider av hennes eget privatliv den siste tiden.  
Og allerede nå har hun begynt å jobbe med materiale for en oppfølger, men leie spørsmål om «den vanskelige andreplata» for fremtiden, som hun mener et begrep oppfunnet av anmeldere, er hun ikke interessert i å ta stilling til nå. 
– Jeg synes det var en vanskelig første plate jeg. Den satt langt inne, sier hun ærlig. 
– Men nå er jeg forelsket i den, innskyter den alltids like «red hotte» artisten med stor K. 

Tekst: Linn Husby | Foto: Pål Laukli | Styling Storm Pedersen | Makeup: Trude Mokkelbost | Hår: Andre Auster & Torunn Raunedokken

Følg IN magasinet på Facebook