Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Cruise – Den nye ferietrenden

Cruise – Den nye ferietrenden

Sommeren nærmer seg med raske skritt, og mange er i full gang med å planlegge sin velfortjente ferie. Hvor går sommerens høydepunkt i år? Skal vi igjen velge det gode trygge, eller skal vi prøve noe nytt?

 En lang og merkelig vinter går mot vår. Merkelig? Vinteren er ikke lengre som den var med masse snø, fint skiføre og hvit snø som daler ned. Is, is, is og hver morgen går jeg som en liten pingvin nedover bakkene for å unngå å ramle og brekke lårhalsen. Jeg biter snart i det sure eplet og kjøper brodder! Lille lyset i tunnelen er at for hver dag som går, blir det heldigvis lysere og plutselig er våren og sommeren igjen her.

Cruisefeber

 Vi som jobber i reisebyrå er midt inne i en hektisk periode med å selge inn årets sommerferie. Mange av våre kunder velger igjen den gode trygge ferieformen som er en charterpakke. Den nye trenden i Europa er cruise, som er en ferieform for både store og små. Mange tror at det fortsatt er rike eldre amerikanere med blått hår som cruiser. Den perioden er heldigvis over, og cruise har et godt ferieopplegg for alle kategorier gjester. Middelhavet er nå sommerens store fokus og satsningsområde, og de mest populære utseilingsbyene er Barcelona, Roma og Venezia. Det finnes mange ulike rederier å velge mellom, og mine to favoritter er Royal Carribien og Celebrity Cruises.

Skreddersøm

 Vi som jobber i VIA Tours Tvete skreddersyr din cruisepakke, da med fly, hotell og cruiset. Et godt eksempel på en spennende og opplevelsesrik pakke er:
Fly fra Trondheim til Barcelona, 2-3 netter i en av Europas flotteste byer, 7 netter ombord i Liberty of the Seas og kanskje avslutte med en dag eller to for shopping i Barcelona. Skipet seiler i sommer til Provence, Nice, Firenze/Piza, Roma, Napoli og tilbake til Barcelona. Tenk å oppleve mange ulike destinasjoner uten at du trenger å pakke kofferten. Se for deg å stå opp hver morgen, gå ut på balkongen for å nyte den flotte panoramautsikten og innta frokosten mens du planlegger dagens gjøremål. Kanskje være med på en av utfluktene, slappe av ved bassenget på øverste dekk, eller unn deg en deilig dag på spa. Mulighetene er mange. Stikkordene er avslapping, matopplevelser, fantastiske show, aktiviteter og ikke minst tid til hverandre.

Mitt favorittcruise

 Celebrity Cruises er en del av Royal Carribien familien med nye flotte skip som seiler på 10-12 dagers cruise. Her får du oppleve enda flere destinasjoner, og seiler man med Celebrity Solstice fra Barcelona kan du få med deg bl.a. flere greske øyer, Venezia, Kroatia, Malta, Tyrkia for å nevne noen destinasjoner. Skipet seiler ulike ruter i sommer, så her kan du finne din favoritt.
Å seile inn til Venezia er en opplevelse i seg selv. Tenk deg å stå på øverste dekk med noe godt i glasset og se vakre Venezia fra oven. Det kan ikke beskrives, men bare må oppleves. De nyeste skipene er lekre med smak av nordisk design. Ombord rekker du aldri å kjede deg, om du selv ikke vil da. Vær lat ved svømmebassenget og nyt fridagene, og får du litt dårlig samvittighet, så er det bare å tilbringe et par timer i det store trimrommet. Det gir deg igjen god samvittighet, så du kan innta en lunsj på ekte gress på øverste dekk. Etter det er det jo lov til å ta en liten siesta ved bassenget igjen, så du kan tenke ut hvilken av gourmet restaurantene kveldens middag skal nytes. «Sånn går no dagan da»…

 

Vi er her for deg

VIA Tours Tvete har 4 byråer i Trøndelag. I Trondheim/Prinsensgt, Orkanger, Verdal og Stjørdal. Våre reisekonsulenter har alle cruiseerfaring og hjelper deg med å skreddersy ditt favorittcruise. Enten det er en storfamilie med store og små, par, vennegjeng eller du velger å reise alene, er vi behjelpelige med å lage din drømmeferie. Velkommen innom et av våre byråer for en cruiseprat, eller ring vårt ferienummer 73489900.

Ship O’ Hoy
 
Tekst: Cato Melkstavik/VIA Tours Tvete

Følg IN magasinet på Facebook