Hjem » Oslo »  Fargerik gründerduo

Fargerik gründerduo

Briskeby Gods slo rot for åtte år siden, og i høst åpnet den fjerde butikken under samme navn. Elisabeth og Cecilie, gründerduoen, elsker å gi nordmenn det lille ekstra – om de så må reise over havet for å skaffe det. 

Butikken på CC Vest skiller seg ut, det er det ingen tvil om. Store gullspeil, flagrende kjoler og en sprudlende duo møter meg i det jeg tar steget inni lokalet. En stor påfugl står plassert på et bord omtrent midt i butikken, og over oss henger store og små lysekroner. En eksplosjon av noe: av energi, skaperglede og mønster. 
– Konseptet er vakre, tidløse ting med en snert, forteller Cecilie Vanem, eier og daglig leder av Briskeby Gods, som i høst åpnet sitt fjerde utsalgssted inklusive nettbutikk. 
Idéen var å skape en unik opplevelse. En butikk det var hyggelig å komme inn i. Og hvis du trodde nordmenn er trauste må du tro om igjen: den populære butikken beviser nemlig det motsatte.

Nordmenn blir stadig mer vågale, og selv den store påfuglen har det vært stor interesse rundt. Både nye og gamle kunder setter pris på å finne det som skiller seg ut.

Det lille ekstra

Da den første butikken åpnet for åtte år siden var lokalet lite, og sortimentet besto stort sett av interiør. Men i takt med størrelsen har også sortimentet vokst, og i dag består sortimentet av både klær, interiør og møbler. Alt i et stort sammensurium av gullkanter og eksklusive tekstiler og materialer. 
– Vi er mer i det maksimalistiske hjørnet enn det minimalistiske, forteller Elisabeth Grindheim, eier og styreformann. 
Både Elisabeth og Cecilie har drevet bedrifter tidligere, men forteller at Briskeby Gods er noe spesielt. Det å drive tre butikker og en nettbutikk er ikke bare bare, men med en solid gjeng i ryggen er arbeidsdagen en glede. Og glede smitter over på kundene.
– Jeg ble advart mot å starte virksomhet med familie eller venner, men jeg tror det at vi er bestevenninner har gjort at dette har blitt så bra, forteller Elisabeth. 
– Ja, vi utfyller hverandre veldig godt, og fordeler oppgaver ut i fra styrker. Da blir det både morsomt og bra, legger Cecilie til. 

Sjelden vare

Venninnene reiser rundt i verden for å finne klær og møbler de har lyst til å ta med hjem til kundene sine. Produktene er håndplukket, og er derfor sjelden vare i Norge. Dessuten finnes de ofte i begrenset sortiment, ofte bare to eller tre utgaver av hvert plagg. Det vet kundene, forteller Cecilie, som legger stolthet i å skape fornøyde kunder. 
– God service er mangelvare nå for tiden. Men vi er opptatt av kundemøtet. Vi vil at kunden skal gå ut herfra og smile, forteller de. 
De mener det er en fordel å oppsøke det som er annerledes. Nordmenn blir stadig mer vågale, og selv den store påfuglen har det vært stor interesse rundt. Både nye og gamle kunder setter pris på å finne det som skiller seg ut.
– Vi har mange faste kunder, og heldigvis har vi god husk. Ofte husker vi hva kunden har kjøpt tidligere, og kan gi enda bedre veiledning, forteller Cecilie. 

Kåpehøsten står tur. Dersom du trenger en ny kåpe så er sortimentet hos Briskeby Gods variert i både materiale og passformer, og merket Max Mara kan nevnes som en av leverandørene.

Kåpehøst

Det blir en spennende høst og vinter for gründerduoen. Innkjøpsreiser, nye leverandører og storartet julebutikker. Men Elisabeth og Cecilie synes det er viktig å ha det gøy, og tar derfor et steg av gangen. 
– Vi skynder oss langsomt, og skal i første hånd konsentrere oss om å gjøre den nye butikken så bra som mulig, forteller Cecilie. 
Kåpehøsten står allikevel for tur. Og sortimentet er variert i både materiale og passformer, og merket Max Mara kan nevnes som en av leverandørene. Dessuten gleder de seg til jul. Det er nok ikke mange butikker som kan stille med en nisse med ekte silkefløyelskappe med mink på kraven. Den har vi dog bare to av, legger de til. Duoen satser stort på det unike, og forteller at selv de særeste produktene selges ut raskt. 
– Når vi ser noe skikkelig spesielt pleier Cecilie å si at det er bare jeg som kunne hatt den hjemme. Men det viser seg stadig at kundene våre er like glad i det unike som oss!

FAKTA: Briskeby Gods

Avdelinger: Nettbutikk, CC Vest, Frogner og Vinderen
E-post: post@briskebygods.no
Tlf: 21 66 85 74
Nettbutikk: www.briskebygods.no
Instagram: @briskebygods
Facebook: @briskebygods.no

Tekst & foto: Pauline Østgård

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK