Hjem >  EDELT HÅNDVERK

EDELT HÅNDVERK

Det finnes ting som er flyktige. Og ting som varer. Mestergull Anthony Sandberg satser på sistnevnte.

Det har allerede gått over et halvt århundre siden Anthony og Rigmor Sandberg fant veien opp fra Tønsberg, og startet gullsmedvirke i Lillestrøm. Året var 1962. Med arvelig belastede barn er bedriften fortsatt i full vigør, og teller to butikker og verksted i sentrum. Søsknene Dag Anthony og Anne Lene Sandberg er begge utdannet gullsmeder og taksører. 
– Ofte er det Dag som takserer i og med at han i tillegg er gemolog, og dermed også kan vurdere stener av ulike typer, og om de er ekte, sier Anne Lene. 
Jevnlig kommer kunder for å få fastslått et smykkes verdi, enten det dreier seg om arv, noe de vil selge, eller i tilfelle innbrudd.

Smykkenes Rolls Royce

Og et smykke kan være ganske så verdifullt. 
– Ole Lynggaard er et av de største merkevarene vi har, og et eksklusivt smykkebrand - vår «Rolls Royce», sier Anne Lene. 
Ole Lynggaard fås i sølv fra 850 kr, men også i gull til flere hundre tusen, så det er et voldsomt spenn i prisklasser. Så er også Ole Lynggaard noe ganske unikt. Smykke-fabrikanten har to designere som sørger for en rød tråd gjennom hele kolleksjonen. Alt blir laget og gravert for hånd på verksted i Danmark. Den samme gullsmeden gjør alt fra start til mål, og smykket går alltid gjennom en kvalitetskontroll. Det stilles også krav til forhandlerne av Ole Lynggaard. 
– Vi må gå på ambassadørkurs i Danmark, lære oss produktene nøye, og det er et veldig spennende merke å ha i butikken, sier Anne Lene. 
Ole Lynggaard favner forskjellige materialer som sølv, eksklusivt gull, og mye skinn – som i de populære skinnarmbåndene. Stilen er både sofistikert, feminin og moderne.

Norske merker

At danskene er gode på design er udiskutabelt. Men også norske smykkemerker selger bra. Van Bergen fra bryggen i Bergen er et godt eksempel. 
– Merket er gull- og sølvsmykker, smykkelåser med grovere ringer, ikke spinkelt og spedt, sier Anne Lene. 
Stadig mer stener er en del av trendbildet. Dette gjelder også Van Bergen, hvor fargene går i oransje, grå eller hvite stener. Et annet norsk kvalitetsmerke er Huldresølv, og som navnet tilsier dreier det seg om sølvsmykker. Inkludert draktsølv. Smykkene er inspirert av norsk tradisjon, folketro og mystikk. Og selv om smykkene lages for hånd i Telemark, følger Huldresølv absolutt med på det internasjonale trendbildet.

Anatomisk hjerte

Det er spennende at norske designere «våger» litt også; 
– Smykkemerket Bjørg er veldig kunstnerisk, og det er smykker man kanskje må se på to ganger fordi det overrasker, men som folk etterhvert liker veldig godt, sier Anne Lene. 
Designen er kjent for å balansere det delikate mot det rå, og særlig hjertet har slått an hos kundene. Hjertet er rett og slett anatomisk utformet, med årer og hjerte. Et ordentlig hjerte. Inspirasjonen kom da designer Bjørg Nordli Mathisens foreldre var innlagt på sykehuset samtidig. Faren med hjertefeil, moren med nyresvikt. Bjørg tilbrakte masse tid på sykehuset, og måtte også bruke litt kreativitet mens hun var der. Forskjellige organer ble eksperimentert med, men Bjørg fant raskt ut at nyrer ikke var like godt egnet som et hjerte – i smykkeøyemed. Det anatomiske hjertet fås både som ørepynt, kjede, ring og armbånd, og metallet er sølv – i fire forskjellige farger. Bjørg har også gjort smykker ut av ryggraden, da i armbånd og ring.
Mestergull Anthony Sandberg følger med. Tilbyr et bredt utvalg av kvalitetssmykker og spennende nyheter. Og de tar godt vare på både gamle og nye kunder. 
– Vi har veldig mange stamkunder, og ser også at kunder kommer i generasjoner. Flere sier «Bestemor handlet alltid her ... !». Det er veldig hyggelig, smiler Anne Lene Sandberg.

Fakta Mestergull Anthony Sandberg

Adresse: Torvet 5, 2000 Lillestrøm // Storgata 16, 2000 Lillestrøm
Web: www.mestergullsandberg.no
Instagram: @mestergullsandberg 
Facebook: www.facebook.com/MestergullSandberg
Tlf: 63 81 21 09 // 63 81 30 54
Epost: sandberg.torvet@mestergull.no
Åpningstider: man-fre: 10-18 og lør: 10-15

Tekst & foto: Trine Texnæs