Hjem » Stavanger » Klær & mote »  Chic som få

Chic som få

Østervågs nyåpnede klesbutikk setter service og kundetilfredshet i sentrum. Hos Chic skal kvinner i alle aldre føle seg hjemme og finne varer en ikke kan oppdrive så mange andre steder.

Første juni åpnet en ny butikk dørene i Østervåg. Konseptet omfatter kvinneklær samt tilbehør og imøtekommer en bred målgruppe.
– Mangfoldet i butikken skal speile mangfoldet i byen, sier daglig leder og innehaver Therese Bloch Steinsland. 
Steinsland har lang erfaring fra butikkfaget. Hun har tidligere drevet klesbutikk på Jørpeland og har vært ansatt i butikk i en årrekke. 
– Jeg drev klesbutikk sammen med noen andre hjemme på Jørpeland tidligere. De siste årene har jeg jobbet på Magasin Blå, forteller hun. 
Steinsland er slik godt kjent med hva kundene i regionen ønsker.

Åpnet før skjemaet

Chic skulle egentlig ikke åpne før i august. Ledig lokale i krysset ved Sølvberggata førte imidlertid til at butikken åpnet hele to måneder før skjemaet. Det ble noen hektiske uker med oppussing og klargjøring før åpningen, men det var verdt det. 
– Det er en god plassering. Noe som er helt avgjørende. Her er det alltid folk. En gate med mye liv og kjekke butikker, forteller Steinsland. 
Mange nysgjerrige har vært innom siden oppstart og Steinsland forteller at salget allerede møter budsjettene. 
– Det har vært en god start, smiler hun fornøyd.

Kvalitet som fellesnevner

I hyllene finner en både klassiske, røffe, romantiske og feminine plagg. Steinsland tar utgangspunkt i egen smak og det hun av erfaring vet at kundene er på jakt etter her i området. 
– Konseptet formes litt etterhvert, men tanken er at vi ikke peiler oss inn på en spesifikk alder. Her skal alt fra de helt unge til godt voksne finne noe, sier hun. 
Bredden i kundemassen møtes også med varer i forskjellige prisklasser. 
– Vi har rimelige merker og noen litt dyrere, men vi ligger ikke i det øverste prissjiktet. Fellesnevneren er kvalitet, sier Steinsland. 
Hovedmerkene som føres er danske. Blant dem finner man Cream, Soaked in Luxury, Soft Rebels, Define, Drys og Markberg. Men her er også mange andre spennende merker som Hermina Wristwear og Rainy Days. 
– Det tyske merket Rich and Royal kommer det en del av i juli, forteller hun.

Skreddersydd service

Chic ønsker også å skille seg ut når det kommer til service. Hos Chic skal kundene bli sett. Deres individuelle behov skal forstås og tas hensyn til. 
– Vi er ærlige. Kundene skal føle seg vel hos oss. De skal gå herfra fornøyde og med et smil om munnen. Da kommer de igjen, sier hun. 
I tillegg til å tilpasse kundebehandlingen til å matche enhver kundes behov, tar Chic også direkte forespørsler fra kunder på alvor. 
– Vi henter gjerne inn varer på bakgrunn av disse, sier Steinsland. 
For innehaveren er det å hjelpe og møte kundenes behov det som gir mening med å drive butikk. 
– Det er dette som gjør jobben så givende, sier hun.

Feminint, lett og boheminspirert

Butikklokalet er lyst og innbydende og pyntet med mange flotte buketter og oppsatser som Steinsland fikk av nabobutikker, venner og kjente på åpningsdagen. Selv om disse etterhvert visner, vil blomsterprakten likevel vare sommeren gjennom. Blomstermønster preger nemlig også vareutvalget. 
– Print er det store nå i sommer, men foretrekker man tidløse klassiske plagg har vi et godt utvalg av det også, forteller Steinsland.
Plaggene er i stor grad lette og feminine. Steinsland har imidlertid også løsningen også om det skulle bli grått i været.
– Vi har både regnjakker og støvler, sier hun med et smil. 
Vareutvalget er forberedt for den Vestlandssommeren som måtte komme.

Skinn og basics

Steinsland har forøvrig allerede foretatt bestillinger for langt inn i 2018. 
– Det vi ser er blant annet at printet fortsetter til neste vår, forteller hun. 
Høsten er derimot mer klassisk. 
– Vi vil blant annet se mye skinn. Vi får inn noen veldig fine basic skinnjakker i både svart og brunt, sier hun. 
Print eller basics. Her er det mye å glede seg over og til. Butikken har på få uker rukket å tilfredsstille mang en kunde og som printet, blomstrer nå Chics kundemasse og vareutvalg videre. Gjennom sommeren med lette fine plagg, inn i den klassiske høsten og videre inn i fremtiden med det av trender og varer den måtte bringe.

FAKTA: Chic

Sted: Østervåg 9, Stavanger sentrum
Åpnet: 1. juni 2017
Innehaver: Therese Bloch Steinsland
Konsept: Klær og tilbehør for kvinner i alle aldre
Facebook: www.facebook.com/chicstavanger

Tekst & foto: Ingunn Myklevoll Sjøen

Følg IN magasinet på Facebook