Hjem » Sandnes » Klær & mote »  Cathrine Hammel – sexy eleganse av beste kvalitet

Cathrine Hammel – sexy eleganse av beste kvalitet

Høsten er i anmarsj. Lyset og varmen har ubønnhørlig måttet vike for klarere luft og kjøligere dager; lette kjoler må byttes ut med tykke gensere og sjal. Men er det så ille?

På ingen måte. Høsten er en fantastisk tid. Ta bare en titt på den vidunderlige nye kolleksjonen til Cathrine Hammel!
Cathrine Hammel var bare 17 år gammel da hun bestemte seg for å bli designer. Hun hadde alltid vært opptatt av klær, og ikke minst det faktum at klesvalget vårt sier noe om hvem vi er. Fascinasjonen for klær som uttrykksform var en medvirkende årsak til at hun bestemte seg for å studere fashion ved «Instituto Europeo di Design» i Milano. I feriene dro hun hjem til Oslo, hvor hun jobbet som ekstrahjelp i en av hovedstadens mest eksklusive butikker. Det var der hun fikk ideen til det som skulle bli hennes fremtidige forretningsplan. Cathrine mente at hun hadde noe å bidra med til denne typen klesbutikker: Å tilby klær i førsteklasses kvalitet og design, men til en mer fornuftig pris. 
Så snart Cathrine hadde fullført utdannelsen satte hun kursen for Hong Kong. Målet var å finne noen som kunne produsere jersey av høy kvalitet. Hun var heldig, møtte noen jenter som hadde jobbet for Donna Karan – og som nå skulle starte sin egen lille fabrikk. 
I 1992, bare 22 år gammel, kunne Cathrine presentere norske kvinner for sin første kolleksjon. Det markerte starten på det som skulle bli en uvanlig, norsk designsuksess.

Glamorøs harmoni

I dag, mer enn tjue år senere, er Cathrine Hammels kolleksjoner representert i mer enn hundre ledende butikker, både i Norge og utlandet. Linjen hennes er mer omfattende enn den var i starten, men signaturen er den samme; et feminint snitt, en særegen fargepalett og utsøkte materialer. Klærne er klassiske og tidløse, men aldri kjedelige. Deilige basisplagg i myk merinoull er godt representert i hver eneste kolleksjon. I tillegg finnes tyllskjørt, kjoler, bukser og ytterplagg – til fest, så vel som til hverdags. Det glamorøse harmonerer perfekt med det enkle og rene. Stylingmulighetene er utallige. Bruken av farger er godt gjennomtenkt. Mosegrønt og offwhite, sort og marineblått, gjerne kombinert med sarte puddertoner. 

Kreativ arv

For mange moteskapere blir jobben en livsstil. Det gjelder også for Cathrine Hammel. Inspirasjon finner hun overalt – i filmer, på reise, i magasiner, på utstillinger eller fra mennesker på gaten. Likevel har hun en inspirerende ballast som skiller henne fra andre. Mange av Cahthrines ideer har sitt utspring i minnet om hennes egne besteforeldre, Gerd og Tony Adam Eregdy. Bestefaren var arkitekt av den gamle Bauhaus-skolen, mens bestemoren var kunstner. Et kreativt hjem, med andre ord – også rent utseendemessig. Fargene og formene var helt annerledes enn hva som preget andre besteforeldres hjem. Ingen unødig pynt, men funksjonelt og vakkert. Alt av møbler, tekstiler og keramikk var håndplukket eller laget av husets eiere. Fra besteforeldrene lærte Cathrine betydningen av design og godt håndverk – og at det skal være en sammenheng mellom funksjonalitet og form. Komfort er like viktig som skjønnhet.

Hva er elegant?

Hos Obsession på Sandnes er Cathrine Hammels siste kolleksjon allerede på plass i hyllene. Merket har vært en av kundenes favoritter i en årrekke. Når man kjøper et plagg signert denne norske designeren gjør man en investering. Høy kvalitet kombinert med tidløs eleganse sørger for at disse klærne kan brukes år etter år. 
I et intervju med parisoslo.com forteller Cathrine at et av de beste komplimentene hun kan få er når noen kjenner igjen navnet hennes fra et plagg de selv har eid lenge – og at det ennå holder seg i strålende stand. 
På spørsmål om hvordan designeren selv vil beskrive en typisk Cathrine Hammel-kvinne, svarer hun:
– Elegant, ganske enkelt. 
Og hva er definisjonen av elegant? 
– Det handler om enkelhet, ynde og verdighet. Jeg tror alle kan være elegante. Man trenger bare noen få klassiske plagg – og å vite hvordan man bruker dem. Dessverre er det altfor mange som fortrekker å være kule, trendy og sexy, men som glemmer alt om eleganse. Det er synd, for i mine øyne er eleganse det mest sexy som finnes.

Hvem selger Cathrine Hammel i Stavanger/Sandnes regionen?

I Sandnes finner du Cathrine Hammel hos Obsession i Langgata. Obsession har alt; vakre, hjemmekoselige lokaler, en hyggelig betjening, nydelige produkter og sittekrok. Stemningsmusikk flyter ut av høyttalerne og inspirerer til en ekstra runde i butikken. Det er tydelig at en behagelig atmosfære er høyt prioritert i butikken.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Cathrine Hammel