Hjem » Portretter »  Camilla Myklebust: Frihet til å velge

Camilla Myklebust: Frihet til å velge

Da Camilla Myklebust var 26 år bestemte hun seg for å satse på illustrasjon. Hun bruker mye humor i tegningene sine og dikter gjerne opp hemmelige historier om dem.
– Jeg får utfordret meg på nye oppgaver hele tiden, men det kan være slitsomt å alltid være på. Du ser ting som andre ikke legger merke til som den personen var uproporsjonal. Noen ganger hadde det vært deilig å slippe å tenke så mye, sier Myklebust.
Det tok noen år før hun hadde opparbeidet seg nok kunder til å kunne leve av å bare tegne.
– Fremdeles så holder jeg tegnekurs eller jobber som lærervikar. Det er gøy fordi da får jeg nye impulser når jeg kommer tilbake på kontoret for å tegne, sier Myklebust.
Hun har både hatt hjemmekontor og en pult i et kontorfellesskap.
– Det er din strek kunden er ute etter så jeg kan ikke ha en vikar som gjør det for meg. Det kan til tider være litt ensomt, derfor er det kjekt å jobbe i et fellesskap. Der kan jeg få råd og jeg slipper å sitte alene og lure på noe, sier Myklebust.
Blir det veldig mye frem og tilbake mellom henne og kunden kan hun miste troen på seg selv.
– Da er det viktig å tenke at de kontaktet deg fordi de liker det du gjør. Har du fått det til en gang så får du det til igjen, sier Myklebust.

FAKTA Camilla Myklebust (39)

• Jobber som illustratør og selger postkort på Syvende Himmel og Tou Scene Markeder.
• Tips: Bare prøv det så slipper du å angre på at du ikke forsøkte. Det kan også være smart å ha en utdannelse i bakhånd slik at du har noe å falle tilbake på dersom det ikke går. Møter du potensielle kunder personlig skiller du deg lettere ut enn hvis du bare sender en mail.
• Les mer: www.camillamyklebust.no

Tekst: Terese Torgersen | Foto: Camilla Myklebust

Følg IN magasinet på Facebook