Hjem » Helse & velvære »  Brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørrelse med eget fett er det nyeste innen plastisk kirurgi. Det fettsuges fra områder som mage/hofter/lår og fettet flyttes til brystene. Dette har blitt populært ettersom du får to operasjoner under ett.

– Dette er et alternativ for deg som ønsker en permanent brystforstørrelse på ca. en cup-størrelse, men som ikke ønsker brystimplantater, forteller spesialist i plastisk kirurgi, dr. Margareth Bruheim. 
Aleris Helse, Norges største kjede av private sykehus og medisinske sentre, har ved sin avdeling på Frogner i Oslo et av Norges største private fagmiljø innen plastisk kirurgi. Den nyeste metoden de benytter er brystforstørrelse med eget fettvev.
Du kan også lese mer om brystforstørrelse med eget fett på Aleris sine websider.

Mer volum og fasongendring uten silikonimplantater

– Fettvevstransplantasjon er en relativt ny operasjonsteknikk som man har brukt lang tid på å utvikle, forteller spesialist i plastisk kirurgi, dr. Margareth Bruheim. 
– Det er en del kvinner som ønsker mer fylde i brystene, men som ikke ønsker implantater. Å benytte sitt eget vev vil da være et godt alternativ, sier dr. Bruheim.
Fettransplantasjon gir noe større volum i brystene. De fleste har nok fett på kroppen som kan benyttes, og det anbefales at man har en BMI mellom 20 og 30.
– Det er begrenset hvor mye vev som kan tilføres brystene og det er derfor ikke egnet om man ønsker seg mye større bryster. Men det er et godt alternativ om du ønsker moderat forstørrelse eller vil endre på fasongen av brystene. Vi blir kontaktet av mange kvinner som ønsker plastisk kirurgi etter vektnedgang og amming, forteller dr. Bruheim.

Figurforming

Man fjerner fett fra uønskede steder på kroppen, og flytter dette til brystene. Metoden blir dermed egnet for figurforming.
– Uønsket fett fjernes med et fettsugings-apparat som er svært skånsomt. Deretter sprøytes fettvevet inn i brystet gjennom små sprøytestikk. Teknikken gir svært lite arr sammenlignet med implantater. Siden det ikke kan settes inn en for stor mengde fett ved operasjonen er det begrensninger for hvor stor volumøkningen vil bli. Noen velger å gjennomføre flere behandlinger for å oppnå ønsket volum og form, sier dr. Bruheim.
Selve inngrepet utføres i narkose og som dagkirurgi. Man må regne med litt stivhet og stikking i de aktuelle områdene i etterkant, men det er ikke snakk om store smerter. Hvor lenge du må være borte fra jobben avhenger mye av hvor fysisk krevende jobb du har.

Erfarne plastikkirurger i et trygt sykehusmiljø

Aleris tilbyr alt innen estetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi i et trygt og sikkert sykehusmiljø.
– Vi gir deg råd og veiledning og foreslår en behandlingsplan ut i fra dine ønsker og behov. Vi tilbyr deg en gratis og uforpliktende konsultasjon. Vi blir sammen enige om hvilken behandling som er best egnet for deg. Om du velger operasjon hos Aleris vil du bli møtt av et dyktig og erfarent operasjonsteam som består av plastisk kirurgi, anestesilege, anestesi- og operasjonssykepleiere. I tillegg er et serviceteam tilstede for deg. Vi kan også tilby overnattingsmulighet med profesjonelt tilsyn ved behov, avslutter dr. Bruheim.

FAKTA Aleris

Bestill gratis og uforpliktende konsultasjon på tlf 22 54 11 45 eller se www.aleris.no/plastikk

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Aleris