Hjem » Bergen »  Bruk mønstrete strømpebukse til julebordantrekket

Bruk mønstrete strømpebukse til julebordantrekket

Vi må tørre å tillate oss å bruke fargede eller mønstrete strømpebukser for å live opp festantrekket til årets julebordsesong.
T.h.: Butikksjef hos Strømpesalongen i Galleriet, Varsik Davitian viser fram de populære Hold-in produktene til Wolford. De eneste produktene som det selges hele sett av og ikke bare strømper.

Dette mener butikksjef Varsik Davitian hos Norges eneste Strømpesalong. I nøyaktig 20 år har Strømpesalongen i første etasje i Galleriet vært den eneste spesialforretningen i Norge som kun selger strømper, strømpebukser og sokker. Med fagkunnskap og kursing innen strømpebuksetrender vet Varsik hva hun snakker om når hun mener at vi bør være litt mer vågale når vi velger strømpebukser til antrekket og ikke bare velge svart eller hudfargede strømpebukser.

Tynne eller tykke strømpebukser?

Til fest er det finest med tynnere strømpebukser men ønsker du tykkere også på fest finnes det mange flotte mønstrede strømpebukser og velge mellom. Vi anbefaler at du tar med hele antrekket med til strømpesalongen om du er usikker på hva type strømpebukser som passer best. 
– Det er så mange strømpebukser jeg kan anbefale til diverse anledninger og antrekk at jeg ikke vet hvor jeg skal starte eller slutte. Tipset er å tørre noe nytt uansett alder, klesstil og fasong, tipser Varsik.

Mange mener mye

Noen mener at hudfargede strømpebukser ikke er lov. Dette er ikke butikksjefen enig i. Hun poengterer at hvis en finner en nøytral og fin hudfarget strømpebukse som passer til ens egen hudfarge så kan en slik strømpebukse være veldig fin. 
– Vi har en «usynlig» strømpe bukse som passer til alle. Den er nydelig og det viser ikke at du går med strømpebukse i det hele tatt, i tillegg gir den en fin glød, mener Varsik. 
Alle har helt sikker opplevd at strømpebuksen rakner eller at den ikke sitter som den skal. Er strømpebuksen for liten i størrelsen kan den fort rakne om du drar hardt i den for å få den på plass. Om du fukter fingrene litt i vann og strekker strømpebuksen godt på lengden før man tar den på, så får en ut størrelsen og strømpebuksen rakner ikke så fort. 
– En må også passe på og ikke ha for stor strømpebukse for da kan den ligge i «rynker» nedover. Det vil ikke ta seg så særlig pent ut, poengterer Varsik Davitian.

Hold-in

Forretningen i første etasje i Galleriet fører strømpebuksemerker fra flere store leverandører som Oroblue, Falcke, Vogue, Martin Pedersen og Wolford. Her får du strømpebukser i både bomull og ull samt de populære hold-in produktene til Wolford. 

Tekst: Kristin Kjeilen Ukvitne | Foto: Kristin Kjeilen Ukvitne & Strømpesalongen AS

Følg IN magasinet på Facebook