Hjem » Trondheim » Klær & mote »  Brudefin i tyll og blonder

Brudefin i tyll og blonder

Skal du stå brud i løpet av det neste året, er blonder og tyll et hett tips. Daglig leder ved EvaBrud, Bente Mæhre, viser oss hva som er «hot» for vordende bruder akkurat nå.

Blonder gjorde for alvor sitt inntog da prins William og Kate Middleton giftet seg i 2011. Den blivende Hertuginnen inspirerte mange bruder i sin klassiske kjole med lange blondeermer. Nå, over tre år senere, har moten for alvor slått rot, også i Trondheim.
– Da jeg begynte for 12 år siden gikk det mye i sateng. Nå går det fortsatt litt i både sateng og taft, men også mye blonder og tyll. Blonder har virkelig kommet for fullt, og da gjerne med blonder på overdelen og nederst på kjolen, sier Mæhre.
I brudesalongen på Heimdal hjelper hun mang en brud med å finne den rette kjolen og tilbehøret til den store dagen. Hun har allerede sniktittet litt på neste års brudetrender.

Fokus på rygg

– Det vil bli mer fokus på ryggen, der man for eksempel har lav rygg med blonder langs kanten og er heldekket foran. Litt som Jenny Skavlan sin brudekjole, sier Mæhre.
Fortsatt er det mange som velger de typiske prinsessekjolene i tyll, med smale overdeler og lange kjoler som går ut i A-form. For den helslanke bruden kan en kroppsnær, vintage-preget kjole i «stretch lace» være et moteriktig alternativ.
– Mange tenker veldig klassisk og tradisjonelt. Men jeg synes også folk tør mer nå enn før. Vi har jo flere internasjonale tilknytninger i dag gjennom internett, magasiner og kjendiser, og jeg synes det er artig at folk velger sin egen stil, sier Mæhre.
Likevel ser hun at de fleste bruder velger lang kjole. De korte brudekjolene er som regel forbeholdt utenlandsbryllup i varmere strøk, eller som kjole nummer to til festen etter vielsen.

Velger kjoler med omhu

EvaBrud fører merker som LadyBird, Linea Raffaeli, Blue By Enzoani, Cymbeline Paris, Modeca, MoriLee by Madeline Gardner, St Patrick, Affinity Bridal og White One Pronovias.
    Det ligger mye arbeid bak hver en kjole som kjøpes inn til salongen. Når Mæhre ikke bistår kunder, er hun som regel å finne på en eller annen messe i inn- eller utland.
– Jeg kjøper aldri inn kjoler uten å ha sett og tatt på de. Folk er opptatt av at kjolen skal sitte bra på, og da må jo jeg vite at kjolen er bra i utgangspunktet, sier hun.
Hos EvaBrud finner du heller ingen kritthvite brudekjoler. I stedet er det fargen Ivory, eller elfenbenshvitt, som går igjen. En farge som, ifølge Mæhre, er veldig fin mot nordisk hud.

Slør, paljetter og hårpynt

Når kjolen er valgt ut, står tilbehøret for tur. Flere bruder velger slør, også de som egentlig ikke hadde tenkt å bruke det.
– De kommer hit og prøver det på, og sier: «Ja, nå ble jeg brud», forteller Mæhre.
Også her er det blonder som gjelder, og trenden heller mot lange slør.
– Sløret velger man etter kjole, og ikke etter om man selv er lang eller kort, opplyser Mæhre.
Hun selger også hårpynt som diadem, «head pieces» og små lekre smykker som festes i frisyren. Litt paljetter og pynt på kjolen er også lov, og pynten skal gjerne være samlet i en slags applikasjon på kjolen, ton-i-ton med kjolefargen.

Fin under kjolen

Det som er under kjolen fortjener også oppmerksomhet.
– Føler man seg fin fra innerst til ytterst, gjør det noe med deg, sier Mæhre.
Hun viser frem bestselgeren innen undertøy, et slags korsett med matchende truse og stay up. Et strømpebånd med blå sløyfe blir brudens «something blue». Brudeskoene skal gjerne være litt mer pyntet enn før, men fremfor alt gode å gå i.
– Det er vondt å gå med vonde sko en hel dag, påpeker Mæhre.

Bestill i god tid

Hun minner om at både undertøy og sko må være på plass før kjolen tilpasses. Selv om mange bruder går ned noen kilo før bryllupet, anbefaler hun ikke å velge kjole i en størrelse mindre.
– Hva om man ikke går ned de siste kiloene? Man vet jo heller ikke hvor man mister vekten. Det er vanskelig å sy ut kjoler, da syr vi de heller inn, sier hun, og legger til at de fleste må sys litt inn når hold-in undertøyet tas på.
    Sommerens bruder har nok både kjole og undertøy klart. Men selv om det er et helt år til du selv skal stå brud, anbefaler Mæhre at du bestiller en prøvetime god tid i forveien, gjerne seks til åtte måneder før. I salongen på Heimdal står hun og kollegene klare til å hjelpe og inspirere.
– Det skal være en fin opplevelse å komme hit og prøve kjolen, sier hun.
    EvaBrud fører antrekk og tilbehør til både brud og brudgom, brudepiker og brudesvenner, forlovere og gjester.
 
Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Leverandører & Renate Brødreskift

Følg IN magasinet på Facebook