Hjem » Klær & mote »  Britisk motemerke med suksess i Norge

Britisk motemerke med suksess i Norge

Etter at det britiske merket Superdry etablerte seg i Norge for noen år tilbake har de hatt en formidabel vekst. I dag har de hele seks konseptbutikker i Østlandsom-rådet som dedikerte Superdry fans valfarter til fra hele landet. Mange har nok ventet i spenning på lanseringen av vårens kolleksjoner og nå er de endelig i butikkene!

I en stadig tøffere norsk motebransje har Superdry knekket koden. De har allerede en trofast tilhengerskare samtidig som stadig flere får øynene opp for merket. I vår kommer de med flere nye kolleksjoner til både damer og herrer, fra de mer luksuriøse premium kolleksjonene til ski- og treningstøy. 
– Jeg tok over Superdry i Norge for tre år siden og har jobbet med å skape en organisasjon. Når vi nå har fått den på plass opplevde vi i fjor en vekst på 65 % her i Norge. Det utgjør store tall og vi er særlig stolte av det i forhold til det tøffe markedet som er i klesbransjen for tiden. Men Superdry er et stabilt og sterkt brand. Og jeg tror vi vinner på den unike kvaliteten i plaggene våre, samtidig som vi har et stabilt prisnivå, forteller Lars Pedersen, Country Manager Norway.
I dag har Superdry seks rene konseptbutikker på Østlandet. Butikken i Hegdehaugsveien på Majorstua er den eneste på gateplan, mens du finner de resterende fem på kjøpesentre i henholdsvis Ski, Sandvika, Strømmen, Drammen og på Oslo City. 
– I sommer åpner vi dessuten en 1300 kvm stor butikk i København og vi planlegger også en butikk i Stockholm. Målet er å få merket videre ut og spesielt ønsker vi å vise frem damekolleksjonene. De har endret litt stil til et renere og mer nordisk uttrykk. Vårens kolleksjon er inspirert av Skandinavia og designteamet vårt har tilbrakt mye tid her og gjort research. Kvaliteten har dessuten blitt enda bedre, samtidig som uttrykket er litt mer nedtonet i forhold til det mange kanskje forbinder med Superdry. I tillegg har den et bredt spekter fra pene strikkeplagg, flotte kjoler og elegante kåper til mer komfortable hettegensere, t-skjorter og joggebukser med vår klassiske DNA med prints. Så vi tror den kommer til å appellere til flere aldersgrupper.

Bredt spekter

Nettopp det brede vareutvalget er et av Superdrys kjennetegn og Lars kan røpe at de har over 3000 plagg i hovedkolleksjonene som kommer to ganger i året. I tillegg har de mellomkolleksjoner med rundt 1200 plagg. 
– For oss handler det om å gi våre kunder valgmuligheter og at alle skal ha muligheten til å finne sin type vare. Derfor er allsidigheten i kolleksjonene så stor. Samtidig har vi også en del gjengangere dog med en ny tvist slik at man skal være sikker på at man finner igjen den type plagg man kjøpte i fjor og var så fornøyd med. På herresiden er nesten 80% av kolleksjonen fast hver sesong, mens 20% er nyheter. Og vi får mange tilbakemeldinger på at kundene våre er trygge på oss og vet at de alltid finner det de skal ha i våre butikker. Vi føler at særlig de mannlige forbrukerne virkelig har fått øynene opp for hva Superdry virkelig står for og vi har mange faste og lojale kunder. Det er en del hardcore Superdry fans som omtrent kommer i ens ærend med fly fra andre steder i Norge for å handle hos oss.

Sport- og skikolleksjoner

I fjor lanserte Superdry en sportskolleksjon for både damer og herrer som allerede har rukket å bli svært populær. Her finner man igjen det kjente Superdry uttrykket, samtidig som plaggene har tekniske kvaliteter på høyde med andre merker. Her er det blant annet reflekser på sømmene og på glidelåsene. Begge kolleksjonene er dessuten full range kolleksjoner hvor du finner alt du trenger til treningen eller skiferien. 
– Plaggene i disse kolleksjonene har skarpere farger og mer kontraster enn det man finner i kolleksjonene våre ellers. De fleste er mye mindre redde for å skille seg ut på treningssenteret eller i skibakken enn de er på gaten, derfor er spreke farger et stort pluss, sier Lars med et smil.
Tilbehør er jo som kjent prikken over i-en til ethvert antrekk. Og siden Superdry er et fullkonsepts brand får du alt du trenger til antrekket samlet på ett sted, fra skjerf, briller og solbriller til skolesekker og reisevesker. De har også skokolleksjoner til både damer og herrer. Denne sesongen er den engelske stilen stor i motebildet, blant annet med skinnboots og Chelsea Boots. 
– Semsket skinn er dessuten stort. Tidligere var dette rettet mer mot eldre herrer, men nå har det blitt et moteplagg. De siste årene har vi også jobbet mye med å utvide vår denimkolleksjon og har nå denim i alle varianter.

Idris Elba + Superdry

Superdry er et anerkjent og stort merke på verdensbasis med butikker i 46 land. Lars forteller at veksten i det skandinaviske markedet gjør at merket også tilpasser seg mer ønskene fra dette markedet. 
– Tidligere var det mye mer kontrastfager, men nå er det mer ton i ton noe som er tilpasset Skandinavia. Jo større veksten er her dess mer lytter man til hva forbrukerne ønsker. Et annet direkte resultat av dette er at høstkolleksjonen i år kommer helt opp til XXXL noe som har vært etterspurt her i Skandinavia.
I løpet av høsten 2016 vil Superdry dessuten kunne friste med en helt ny og mer luksuriøs kolleksjon. Under navnet Idris Elba + Superdry har den karismatiske skuespilleren Idris Elba designet en kolleksjon sammen med Superdry. 
– Dette er en premiumkolleksjon inspirert av plagg Idris selv ønsker å bruke. Det er eksklusive plagg i blant annet 100 % kasjmir, 100 % merinoull og lammeskinn. Her i Norge vil man kun finne kolleksjonen i butikken vår på Oslo City. Og siden det er en såpass eksklusiv kolleksjon med få av hvert plagg er det ikke usannsynlig at dette blir samleobjekter. 
Det er med andre ord mange spennende nyheter fra Superdry denne våren og det er vel verdt å ta turen innom en av deres butikker! 

Tekst. Mona Gullstein | Foto: Superdry & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook