Hjem » Interiør & design »  Britenes favorittkomfyr

Britenes favorittkomfyr

Nå lanseres den engelske kvalitetskomfyren Falcon på det norske markedet. Komfyren, som har mottatt en rekke industripriser for unikt design og solid kvalitet, er sterkt inspirert av verdens første komfyr, ”The Kitchener”, som ble utviklet ved samme fabrikk som Falcon i 1830.

I hjemlandet Storbritannia, hvor Falconkomfyrene er kjent under merkenavnet Rangemaster og Falcon for semiproffe brukere, har Falcon vært markedsledende innenfor frittstående komfyrer i en årrekke. Også i resten av Europa, hvor komfyrene bare selges under merkenavnet Falcon, har komfyrprodusenten de siste årene tatt ledelsen i markedet.
 

26 modeller

 Nå lanserer Falcon 26 modeller i 19 ulike farger med matchende ventilatorhetter og bakplater i designseriene Classic, Modern og Professional på det norske markedet. Falcon eies av AGA Rangemaster Group, som også fører de klassiske AGA-komfyrene. Selskapet er kjent for en lang rekke kvalitetsprodukter og er markedsledende innen utvikling og design av frittstående komfyrer.

Article image

Inspirert av verdens første komfyr

 Falcon komfyrer produseres ved Leamington SPA i Warwickshire utenfor London. Fabrikken ble grunnlagt som støperi allerede i 1803, og i 1830 ble verdens første komfyr, ”The Kitchener”, utviklet av William Flavel her.

”The Kitchener” var en teknologisk nyvinning som revolusjonerte arbeidet på kjøkkenet. Den ble straks kjøpt inn til Kensington Palace ved dronning Victorias hoff, og komfyren ble tildelt en rekke design- og innovasjonspriser i årene som fulgte. Også Kong Edward VII, kongen av Italia, den tyske keiseren og betydningsfulle industrimagnater skaffet nyvinningen til sitt hushold.
 
Alle industrielle komfyrer som er laget siden er inspirert av ”The Kitchener”, og originalen står i dag utstilt på fabrikken i Warwickshire. Selv i de moderne, frittstående komfyrene fra Falcon kan man kjenne igjen designelementer fra” The Kitchener”, noe de bestselgende modellene Classic Deluxe og Elan er eksempler på.

I dag er fabrikken hvor Falcon produseres et utviklingslaboratorium for moderne komfyrer. Blant nyvinninger som er utviklet her finner vi blant annet komfyrer i ulike farger, dobbelbrenselovner som kombinerer keramisk og gass, og uttrekkbare griller.

Tekst: IN magasinet | Foto: Falcon

 

Fakta

- Falcon er en serie engelskproduserte, frittstående komfyrer som er kjent for sin spesielle stil, unike design, flerbruksfunksjoner og høye kvalitet. Alle komfyrene har håndlagede deler og alle er håndverksmessig lakkert. De dyreste modellene bygges helt og holdent av én person.
- Komfyrene fås i 90, 100,110 og 120 centimeter bredde og kan bestilles etter ønske med keramisk topp, gasstopp, induksjonstopp eller med kombinert gass og keramisk topp. 
- Priser varierer fra 30 000 – 80 000 kroner.
- I tillegg til salg via en rekke kjøkkenforhandlere, som HTH, JH Interiør, Crown Kjøkken, Willumsen Interiør, Lidhülts og Neptune, selges Falcon også gjennom nettbutikken www.hjemogvilla.no. 
- Samtlige Falconprodukter har dobbel ISO-sertifisering som garanterer at produktene er produsert i henhold til internasjonale kvalitetssikringssystem, samt er godkjent ut fra et miljøperspektiv.