Hjem » Hjem & fritid »  Brettspillet Inkaskatten

Brettspillet Inkaskatten

Inkaskatten er utviklet av Kari Mannerla som også står bak spill-klassikeren Den forsvunne diamanten; et av Norges mestselgende spill siden 1969.

Handlingen er flyttet fra Afrika til Sør-Amerika, men spenningen er den samme helt til siste terningkast. Allerede på 1500-tallet begynte spanjolene å lete etter skjulte skatter i Sør-Amerika, der det gamle indianerfolket gjemte den største og mest verdifulle av dem alle: Inkaskatten den gylne solgutten.

Oppdraget

Du har fått i oppdrag å lete etter inkaskatten. Du reiser med båt rundt hele kontinentet, klatrer over de mektige Andesfjellene, vandrer over Pampas-sletten i sør, kjemper deg gjennom den tette jungelen I Amazonas i nord eller flyr på tvers over hele kontinentet. Har du uflaks, finner du bare verdiløs sand. Har du flaks er det derimot skatten du finner. Spilleren som først klarer å bringe inkaskatten til Machu Picchu, vinner spillet.

Den forvunne diamanten

Den forsvunne diamanten ble oppfunnet av den finske spilldesigneren og reklamemannen Kari Mannerla i 1951. Historien om verdens største diamant, «Afrikas stjerne», og et gammelt kart over Afrika var utgangspunktet som ga ham inspirasjon. Mannerla fant de mest eksotiske steder og tegnet ruter både til lands, til vanns og gjennom lufta over hele det afrikanske kontinentet — og dermed lå spillebrettet klart! Det som skilte Den forsvunne diamanten fra andre spill var at spillerne selv bestemte hvilken vei de ville flytte brikkene. De var ikke tvunget til å følge en bestemt rute på spillebrettet.

Mestselgende brettspill

Nå har Den forsvunne diamanten eksistert i nesten sytti år, og i Finland har det snart solgt i over to millioner eksemplarer. Spillet er oversatt til seksten språk, og er mest populært i Norge, Sverige og Danmark. l Norge fikk vi vårt første møte med Den forsvunne diamanten i 1969, og spillet er et av Norges desidert mest solgte brettspill gjennom tidene. Det blir solgt 30000 spill i året i Norge og vi nærmer oss 1 million solgte spill totalt. Brettspill er underholdende, avkoblende og engasjerende, og det bringer hele familien sammen. Når en ellevill yngstemann helt fortjent går av med seieren etter en hektisk diamantjakt i Afrika, ja da har man fått en velfortjent pause i hverdagen!

Tekst: IN magasinet
 

Følg IN magasinet på Facebook