Hjem >  BON APPÉTIT

BON APPÉTIT

Få land gir vel sterkere assosiasjoner til mat, vin og fellesskap enn Frankrike. Men også nordmenn legger stadig større vekt på det kulinariske rommet. Franske Mobalpa leverer kjøkken, ikke bare til Frankrike, men også til store deler av verden.

Ski Bygg. En totalleverandør av alt man trenger for å bygge et hus. De mange forskjellige avdelingene tilbyr ekspertise på hvert sitt felt. Ordentlige fagfolk. For det er uendelig mange valg å ta. Ikke minst når det gjelder kjøkken.

Fransk

Hos Ski Bygg kan man bestille kjøkken og garderobe fra både Sigdal og Mobalpa. Garderobe er hovedsakelig fra Rival. Norske Sigdal er et merke de fleste nordmenn kjenner, mens franske Mobalpa ikke er like kjent her til lands. Fabrikken, som ligger i de franske Alpene, lager alt av møbler selv, og det siden 1907. 
– Merket er kjempestort i Frankrike, ellers i Europa, og forhandles også i Asia, sier Irene Berglie hos Ski Bygg.

Kubisk møbel

Det er lett å lage utradisjonelle løsninger med Mobalpa. Innredningen kan lages mer som en forlengelse av stua enn som et kjøkken, og kan omtrent «kamufleres» – hvis man ønsker det. Mobalpa kombinerer farger på sin egen måte, og har gjerne to eller tre farger på kjøkkeninnredningen. Stilen kan gjøres leken. 
– Det trenger ikke se så veldig kjøkken ut, og blir mer som et kubisk møbel, sier Irene.

Ergonomisk tilpasset

Skap kommer med forskjellige høyder og dybder. God oppbevaringsplass. Og benker trenger ikke ha samme høyde overalt. Mobalpa kan levere kjøkkenbenker som er både lavere og høyere enn standard, og slik tilpasse løsninger etter brukernes egen høyde. Dermed får man mindre belastning og bedre arbeidsforhold.

Matkvelder

Og gode arbeidsforhold vil folk ha. Matlaging og folks syn på kjøkkenet har endret seg mye de senere årene. 
– Folk har matkvelder, gjerne med omlag ti gjester, og hvor alle hjelper til (i hvert fall i prinsippet), sier Irene. 
Kjøkkenet har blitt «den nye stua»; 
– Stuen krymper, og kjøkkenet vokser. Nordmenn nyter, i likhet med franskmenn, timevis med mat og drikke i godt lag.

Materialer

Skal man virkelig nyte tiden på kjøkkenet, må det tåle bruk. Blant annet må benkeplater være robuste. 
– Vi selger masse laminat og stein, og dessuten corian, sier Irene. Corian kan bøyes og formes i alle retninger. Gjerne organisk, som i en resepsjonsdisk med buet form. Man kan også få corian til å se ut som marmor, bare at det tåler normal bruk bedre enn originalen. 
Andre har passion for tre. Er man innstilt på noe vedlikehold, går det fint å olje benken rundt fire ganger i året. Alternativt kan man sette inn benken med hardvoks. Det blir mindre arbeid enn med olje, men du slipper ikke helt unna. Treverk trenger omsorg.

Tenk bruk

Mobalpa leverer mye kjøkken og innredning både til hytter, offentlige kontorer, barnehager og skoler. Byggeprosjekter med leiligheter. 
– Overalt hvor det er vask, smiler Irene. 
Kunden må ta mange valg før kjøkkenet bestilles. Hvordan skal kjøkkenet brukes? Jakter du, og trenger en stor fryser? Eller kanskje du baker ofte, og må ha en bred og dyp benk? Bevisstgjøring gir grunnlag for et godt resultat. Det er lurt å sparre med en fagperson. Selv har kjøkkenkonsulent Irene 20 års erfaring i bransjen. 
– Kikk deg litt rundt på forhånd, ta gjerne med mål, også slår vi av en prat, sier hun. 
Det er dessuten praktisk å ha en formening om budsjett også, så har man et utgangspunkt.

Varig

De aller fleste kjøper kjøkken svært sjelden. Kanskje bare en gang. Og når det først er bestilt, er det greit å vite at det også varer lenge. 
– 10 år går fort, og kan føles som i går, sier Irene. 
Selv har Mobalpa hele 10 års garanti på sine kjøkken. Det er dermed også miljøvennlig. Mobalpa tenker bærekraft, og er sertifisert på det meste, inkludert resirkulering.

Trygg levering

Når dagen for levering av Mobalpakjøkkenet kommer, skal det hele gå raskt og trygt for seg. Det dreier seg om en dag – hvor alt kommer på en gang i egen bil. Og hos Ski Bygg liker de å ha kontroll. 
– Vi slipper ikke kjøkkenet før alt er i orden. Det kan man stole på, sier Irene.

FAKTA Mobalpa / Ski Bygg

• Mobalpa Ski Bygg: Kjeppestadvien 44,1400 Ski 
Tlf: 64 85 46 00
Mail: post@skibygg.no
Åpningstider kjøkken avd: man-fred: 09-18 & lør:09-16. Utvidet åpningstid fra 9/4-30/4: man-fre: 09-20
Web: skibygg.no / mobalpa-ski.no / mobalpa.no
• Mobalpa Grini: Grini Næringspark 2, 1361 Østerås
Tlf: 67 15 90 00
Mail: post@mobalpa-grini.no
Åpningstider: man-tors: 10-18 & fre-lør: 10-16
Web: mobalpa-grini.no / mobalpa.no
Facebook: www.facebook.com/mobalpagrini
Instagram: www.instagram.com/mobalpa_grini

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Mobalpa