Hjem » Hjem & fritid »  Bli med på fisketur

Bli med på fisketur

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) inviterer deg med på fisketur i sommer. De har denne sommeren satt opp 253 fisketurer som du kan være med på. Introfiske er et tilbud til alle som vil ut og kjenne at det napper i stanga. Samme hvor i landet du holder til, så har de et tilbud nær deg.

Introfiske er et tilbud som retter seg mot nye fiskere og fiskere som har lyst til å lære nye metoder eller bli med på nye og annerledes fiskeopplevelser. Hensikten her er at du skal få erfaring, slik at du kan dra på tilsvarende fisketurer på egenhånd. NJFF tilbyr makrellfisketurer, fisketurer i lakseelva, artsfiske, fluefiske etter gjedde, kveitefiske, dorgeturer og mye mer. På de fleste arrangementene er fangstsannsynligheten stor – noe som også vil gi deg mestringsfølelse.

For alle

Alle som har lyst kan delta på introfisketurene. Du kan gjerne ha fisket før, men introfisketurene er for deltagere som er nye i forhold til aktuell fiskeform. Alle deltakere vil bli møtt av erfarne instruktører som gir veiledning.
– Er du ihuga laksefisker, vil du eksempelvis ha lite utbytte av introfiske etter laks, men kanskje du kunne tenke deg å bli med på havfiske?, sier Steinar Paulsen, sportsfiskekonsulent i NJFF.
Introfiske spenner fra de enkleste fisketurene til mer spesialiserte fiskeformer. Felles for dem er at alle kan delta, her er det ikke krav om hverken erfaring eller medlemskap. Billig er det også, ofte til og med gratis. Deltagerne møter sportsfiskere som deler på den kunnskapen de har, og vi kan love en hyggelig fisketur og litt læring attåt.

FAKTA: Introfiske

• Her er noen eksempler på fisketurer som tilbys:
- Gjeddefiske i Trollvann
- Havfiske for nybegynnere
- Storseifiske på Frøya
- Moderne abborfiske
- Sjøørretfiske med fluestang
- Harvefiske etter ørret
- Predatorfiske etter gjørs og gjedde
- Slik fisker du med oter på havet
- Fiske i nære byområder
• Introfiske strekker seg fra 1. mai – 31.oktober. Flesteparten av fisketurene går naturligvis om sommeren.
• Det er tilbud om fisketurer i både ferskvann og saltvann, så her er det noe for alle.
• Se alle de 253 tilbudene på www.njff.no/introfiske

Kilde: Norges Jeger- og Fiskerforbund | Foto: Norges Jeger- og Fiskerforbund & Unsplash