Hjem » Trondheim » Helse & velvære »  Bli kvitt skjemmende blodårer på bena

Bli kvitt skjemmende blodårer på bena

Det er mange som er plaget med sprengte blodkar på bena og for noen er det så plagsomt at de gruer seg til å gå med skjørt eller shorts. Akkurat nå er det perfekte tidspunkt for fjerning av sprengte blodkar i tid for sommersesongen og hos Akademikliniken tilbyr de sklerosering som gir svært gode resultater.

Akademikliniken holder til i flotte og moderne lokaler sentralt beliggende i Nordregate. Alle som jobber her er utdannet sykepleiere og har lang erfaring innen bransjen, noe som gjør at du som kunde kan være trygg på at du er i de beste hender. Blant klinikkens brede spekter med behandlingstilbud finner du både laser- og injeksjonsbehandlinger og du får alltid et opplegg som er skreddersydd for akkurat deg.
– En behandling som er i vinden nå før sommeren er skleroterapi som er svært effektiv mot sprengte blodkar på legger og lår. Skleroterapi er en injeksjonsmetode hvor det injiseres et stoff som irriterer åreveggen og gjør at blodåren klapper sammen. Denne absorberes av kroppen og transporteres vekk, forteller Hanne Mette Johansen, klinikksjef ved Akademikliniken i Trondheim.

Permanent resultat

Effekten er i utgangspunktet permanent og de blodkarene som er behandlet, blir borte eller minskes betraktelig. Selv om det er individuelt, trenger man i gjennomsnitt 2-4 behandlinger. En skal imidlertid huske på at graviditet, stillesittende arbeid eller arvelig disposisjon kan gjøre at det kommer nye til etterhvert.
Akkurat nå er et bra tidspunkt å begynne om man ønsker å bli kvitt de sprengte blodkarene før sommeren. 
– Mange kommer gjerne i mai, men vi trenger litt lengre tid, sier Hanne Mette med et smil. 
– Det må gå fire uker mellom hver behandling. Etter behandlingen må man gå med støttestrømper både dag og natt i 24 timer, og deretter på dagtid i to uker. Vi behandler også sprengte blodkar i ansiktet med svært gode resultat. Da benytter vi oss imidlertid av laser.
Akademikliniken tilbyr også en rekke andre behandlinger, som svettebehandling med Botox. Det er mange som er så plaget med svette at det påvirker deres sosiale liv og dette er en behandling som har endret livet til mange. 
– Botox blokkerer nerveimpulsene til svettekjertlene, og hindrer de å skille ut svette. Effekten varer i 4-12 måneder og det er mange som blir positivt overrasket over at det går an å gjøre noe med det. Nå før sommeren er også Skinbooster Restylane Vital veldig populært. Hyaluronsyre injiseres ned i huden, og gir fasthet, glød og ikke minst fukter opp huden – innenfra. Det er en fantastisk måte å forberede huden til før sommeren!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Stine Marie Larsen

Følg IN magasinet på Facebook