Hjem » Helse & velvære »  Bli kvitt dine briller og kontaktlinser hos Argus Syn

Bli kvitt dine briller og kontaktlinser hos Argus Syn

Har du synsproblemer og er avhengig av briller og kontaktlinser? Hos Argus Syn møter du øyeleger og helsepersonell med lengst erfaring i Norge innen synsoperasjoner. Og, ved det siste årsskiftet anskaffet klinikken den raskeste og mest avanserte laseren for synskorrigering på markedet. Klinikken ligger sentralt i Lille Grensen og det er bare å stikke innom for en prat.

Veien fra uklart syn, forstyrrende kontaktlinser eller briller er for de fleste overraskende rask og enkel. Hos Argus Syn, som nylig flyttet inn i hyggelige og delikate lokaler i Lille Grensen 5, finnes kompetansen som gjør at dine øyne er i trygge hender.
– Vi har utført synskorrigerende operasjoner siden 1989, sier Marianne Pettersen, daglig leder av klinikken. 
Argus Syns leger er de øyespesialistene som har holdt på lengst i Norge. Behandlingen ledes av øyelege Willy Pettersen som har operert med laser i 25 år og utført syns-kirurgi på mer enn 20.000 øyne.

Først med lynrask laser

– Optikeren vår er den i landet innen sitt fagfelt, som har holdt på lengst med optiske målinger og undersøkelser av pasienter som skal gjøre synskorrigerende operasjoner. Alle sykepleierne har vært ansatt hos Argus Syn i 12-13 år og sitter med bred kompetanse innen dette feltet. 
Klinikken og de ansatte har holdt på lenge, men lokaler, utstyr og behandlingsmetoder er moderne og svært avanserte. Ved årsskiftet anskaffet Argus Syn den nyeste, mest presise og raske Eximer-laseren som benyttes til synsoperasjoner i Norge. Laseren heter Schwind Amaris 1050 Hz. Maskinens «eye tracker»-kamera overvåker øyets posisjon 1050 ganger i sekundet, slik at den lynraske laserstrålen følger øyets bevegelser kontinuerlig under hele operasjonen.
– Vi er faktisk den første klinikken i Norden som har anskaffet denne avanserte laseren, sier Pettersen.

Umiddelbar effekt

Maskinen bruker også en såkalt, SmartPuls- teknologi, som gir pasientene enda raskere restituering og godt syn. 
– Mange er gledelig overrasket når de opplever at synet er forbedret allerede umiddelbart etter behandlingen, sier Pettersen.
Som en del av forundersøkelsene hos Argus Syn inngår en medisinsk øyekontroll av lege. 
– Denne praksisen gir trygghet for pasientene, sier Pettersen.
Argus Syn har kun offentlig godkjent helsepersonell. Klinikken er ISO-sertifisert, noe som sikrer et kontinuerlig fokus på pasientenes trygghet og trivsel og at lover og regler blir fulgt til punkt og prikke.

Fornøyde kunder

Blant mange fornøyde pasienter nevner Pettersen Monrad Reksten Askevold og Mari Ringstad. Mari Ringstad er fra Finnsnes i Troms og jobber som lege.
– Brillene ga meg hodepine og det var mye styr og store kostnader forbundet med kontaktlinser. Derfor valgte jeg en langsiktig løsning, og det var operasjon, forteller hun.
Mari bestilte en forundersøkelse hos Argus Syn hvor det ble gjort en grundig medisinsk vurdering der hun ble klarert for operasjon.

Over all forventning

– På behandlingsdagen ble jeg tatt veldig godt vare på ivaretatt underveis og engstelsen forsvant. Operasjonen og resultatet gikk over all forventning. Allerede den samme kvelden som jeg ble operert var jeg ute og traff venner, forteller Mari.
Hun husker aller best hvor godt hun ble ivaretatt på klinikken av et profesjonelt og rutinert team. Det gjorde at hun følte seg svært trygg, sier Mari og legger til:
– For meg er det nærmest uforståelig at de som har mulighet til synsoperasjon ikke velger denne løsningen.

Monrad Reksten Askevold

Både i jobben, i en lederstilling hos en stor butikkjede, og i fritiden opplevde han det som hemmende å være avhengig av briller og kontaktlinser. Blant annet kunne han ikke bli med på overnattingsturer sammen med fiskekompisene, eller på impulsive turer på badestranda, uten å ha planlagt å ta med ekstra linser.

Et enklere liv

Operasjonen hos Argus Syn endret dette:
– Livet har blitt mye enklere og frihetsfølelsen er stor. Å dra på fisketur på Finnmarksvidda uten briller og linser var en ubetalelig opplevelse, sier Askevold.
Dette er bare to av mange, som ikke bare har fått godt syn, men som har fått økt livskvalitet ved at de har større frihet i hverdagen etter behandlingen hos Argus Syn
Har du problemer med synet, ikke vent: De aller fleste synsfeil kan i dag behandles, så bestill konsultasjon og forundersøkelse hos Argus Syns spesialister i dag.

Tekst: Ketil Blom | Foto: Argus Syn