Hjem >  Bli kvitt brillene eller linsene!

Bli kvitt brillene eller linsene!

Synskorrigering med laser eller linsebytte har blitt stadig mer vanlig og det er en trygg metode forbundet med lite risiko eller ubehag. Og for de mange som har valgt å la seg operere hos Memira er friheten man får uten linser og briller nesten uvirkelig. Bare det å våkne om morgenen og se tallene på vekkerklokken uten briller er en fantastisk følelse!

Memira er størst i Norden innen øyelaser og linsebytteoperasjoner. Hvert år utfører deres dyktige kirurger rundt 3500 operasjoner bare her til lands. Har du problemer med nærsynthet, langsynthet, alderssyn eller skjeve hornhinner og lurer på om du er en aktuell kandidat for operasjon? Tar du turen innom Memiras hyggelige og moderne klinikk sentralt beliggende i Sørkedalsveien på Majorstua for en forundersøkelse så får du raskt svar på om synsfeilen din kan behandles.
Produktsjef Kristin Nistad forteller at de benytter to ulike hovedmetoder for synskorrigering, øyelaser og linsebytte (RLE). Med laseroperasjon kan man behandle nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner. Ved linsebytte byttes øyelinsen. Dette er samme operasjonsmetode som utføres ved en grå stær operasjon, en av verdens vanligste operasjoner. Denne operasjonen er for de som ikke ønsker å bruke lesebrille eller progressiv brille. Kirurgen erstatter den gamle linsen med en ny, flerstyrket linse som gir syn på flere avstander.
– Vi utfører faktisk linsebytte på omtrent halvparten av de vi opererer. Primært benytter vi laser på de yngre, mens vi gjør linsebytte på de over 45-50 år.

Presis teknologi

Den første laseroperasjonen i Norge ble utført i 1990 og faget utvikler seg hele tiden.
– Laserne som benyttes i dag er enda mer presise og vi kan nå gjøre ting som vi ikke hadde mulighet til på 90-tallet. Utviklingen innen linsebytte har også vært enorm og i dag kan vi lage linser som vi ikke kunne for 10 år siden. Med nanoteknologi kan man gjøre ting på et utrolig detaljnivå, derfor øker også stadig antall linsebytteoperasjoner i takt med at vi kan tilby det til stadig flere.
Hos Memira er de svært opptatt av kvalitet og de er restriktive i forhold til hvem de anbefaler å få utført synskorrigering. På forhånd blir du vurdert av både optiker og øyelege.
– Omtrent hver fjerde får nei og blir heller anbefalt å fortsette med briller eller linser da resultatet ved en operasjon ikke ville blitt optimalt. Noe av det som gjør oss unike i forhold til andre aktører er at vi har vår egen kvalitetsavdeling som følger resultatene tett hele tiden. Pasientfornøydhet er noe vi er svært opptatt av og det er en stor gruppe som ettergår og sikrer alle prosesser. For de fleste er synet den viktigste sansen og da er det viktig at vi hele tiden leverer topp kvalitet. Og vi er stolte av at over 99 % av våre kunder er fornøyde. Våre øyekirurger er dessuten i toppsjiktet i Europa. Før en kirurg blir ansatt hos oss må de ha utført minimum 3000 operasjoner og alle våre kirurger har langt over det, forteller salgs- og markedssjef Siv Karin Felde.

Klinikkansvarlige for Memira i Oslo Hege Bjørnebye og Ken Hamilton.

Lite ubehag

For mange høres det nok skummelt ut å skulle operere øyet. Men både øyelaser og linsebytte er operasjoner som tar kort tid og medfører lite ubehag i tiden etter. Faktisk er de fleste tilbake på jobb allerede dagen etter.
– Med øyelaser korrigeres synsfeilen ved at man endrer hornhinnens krumning med laseren. Det finnes mange typer laserbehandlinger, men vi foretrekker FemtoLasik da det er en veldokumentert operasjon utført på millioner av mennesker verden over og det er den metoden som er forbundet med minst ubehag i tiden etter. Linsebytte er et litt større inngrep, men også etter denne er det i liten grad smerter i ettertid. Men siden det innebærer en større endring av synet tar det ofte litt lengre tid før man føler at synet fungerer optimalt. Det er veldig spesielt å jobbe med et produkt som har så stor betydning for kundene våre. Det er en vesentlig ting man gjør en gang og som innebærer en radikal forandring i hverdagen. Når man er helt avhengig av briller eller linser blir det en dramatisk endring å se uten, og vi har hatt kunder som har kommet innom klinikken med både blomster og strikkede votter fordi de har vært så fornøyde med det vi gjør.
Memira har også et godt samarbeid med lokale optikere, og bor du et stykke unna nærmest klinikk er det mulig å få utført både forundersøkelse og etterkontroller hos din lokale optiker hvis de har en samarbeidsavtale med Memira. I tillegg har de et samarbeid med veldedighetsorganisasjonen Vision for All.
– For mange er det kanskje vanskelig å tenke seg at når man går ut av klinikken etter en operasjon så trenger man faktisk ikke brillene sine lengre, sier Kristin med et smil.
– I samarbeid med Vision for All samler vi inn briller som blir pusset opp og satt i stand før de blir gitt videre til noen i fattige land som ikke har råd til å kjøpe briller selv.

FAKTA: Memira

Adresse: Sørkedalsveien 10 A, 2. etg. 0369 Oslo
Telefon: 815 00 260 Åpningstider: 08:00 – 16:00

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Memira

Følg IN magasinet på Facebook