Hjem » Helse & velvære »  Bli den beste utgaven av deg selv

Bli den beste utgaven av deg selv

Egentlig skulle vi ikke snakke om Renate Hartvigsen. Men så må vi gjøre det likevel – litt. For Renate er ganske enkelt en pioner innen skjønnhet og velvære. Hun åpnet sin første salong for mer enn tretti år siden og var lenge den eneste i Kristiansand som kunne tilby kundene sine make up tatovering.

– Da jeg begynte med tatovering i folks ansikt var det mange kolleger som løftet på øyebrynene. Dette hadde de ingen tro på, ler Renate. 
I dag har hun ventelister på over en måned og den lille skjønnhetssalongen hennes er blitt et romslig dagspa med 24 ansatte og 18 behandlingsrom. I tillegg åpnet hun nylig Renates Hud & Make Up på Sandens
Tilbudet ved Renates Dagspa er variert og godt. Kanskje snakker vi byens beste? En titt på salongens hjemmeside bekrefter raskt at dette ikke er noen overdrivelse. 
– Mye handler om å være oppdatert. Dette er en bransje i stadig endring og det er viktig å følge med. Det er jo det vi er blitt kjent for. Derfor investeres det gjerne i nytt og forbedret utstyr når det er aktuelt.

Bevisste kunder

Like viktig er det å kjenne på tiden, og vite hva kunden anno 2016 faktisk vil ha. 
– Dagens kunder er utrolig kunnskapsrike og svært bevisste på hva de ønsker. Det skal være raskt, effektivt og behandlingene skal kunne merkes. 
Hos den unge generasjonen er forming av bryn blitt svært populært. Og de vet akkurat hvordan de vil ha det. Fred Hammelten var den som innførte tittelen bryndesigner; et begrep som nå har festet seg. Tenk at det faktisk måtte en mann til, filosoferer Renate – og ler litt. 
Injeksjoner er også ettertraktet. Inngrepene utføres av en autorisert dermatologisk sykepleier i en egen Renates medispa avdeling på huset.
– På dette feltet er det ekstra viktig å ha en person som er sitt ansvar bevisst – og som også kan si nei om det er nødvendig. Man kan ikke la kunden bestemme for enhver pris. Det samme gjelder for så vidt innen mitt felt, som i dag er make up tatovering. Nøkkelordene er diskré og delikat. 
Renates Dagspa har en stabil og forholdsvis voksen kundegruppe. Det å kunne få utført alt fra fotpleie til injeksjoner under samme tak er noe de setter pris på. At arbeidskraften er stabil er en annen fordel. Flere av de ansatte har vært der i mange år.
– Det tyder vel på at du er en god leder? 
– Tusen takk, får jeg kanskje si! Og jeg kan bekrefte at vi har et godt arbeidsmiljø. Det er utrolig viktig. For mine medarbeidere, kundene og meg selv.

To salonger

I september 2015 åpnet Renates Hud & Make Up på Sandens. Her kan man blant annet få farget vipper og bryn, fikset negler og få makeupveiledning. Kort sagt alt som skal til for en deilig «Quickfix». I tillegg fører salongen et bredt utvalg proffe kvalitetsprodukter. 
– Kjente og gode merker er viktig. Jeg hater ting som ikke leverer. De forsvinner fort! 
– Blir det flere utvidelser? 
– Jeg har ingen umiddelbare planer, men å så fall blir det i et tettsted, der hvor folk lever og bor. Dere vil aldri finne meg på Sørlandssenteret! Jeg er en varm tilhenger av et pulserende sentrumsliv. For meg er det frihet, avslutter Renate. 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Renates Hud & Make Up

Følg IN magasinet på Facebook