Hjem » Sandnes » Kultur & underholdning »  Big Bang

Big Bang

ingressBig Bang er en spennende musikkfestival for et ungt publikum med et bredt og fargerikt musikkprogram av konserter, forestillinger, installasjoner og verksteder. Profesjonelle musikere innen ulike sjangre og stilarter formidler sine musikalske uttrykk til barn både utradisjonelt og på en unik måte. Det eventyrlige med Big Bang er at det unge publikummet også blir invitert med i dialog og deltagelse. Hele programmet byr på unike opplevelser og utforsking av musikk. Og i mai er det Stavanger-publikummets tur til å oppleve Big Bang, med Stavanger konserthus og Bjergstedvisjonen som arrangør.

Er du spent på hva som skjer under festivalen? Her er en oversikt over programmet for Big Bang-festivalen.

NOMADE

Konsert (Storbritannia, Norge). Stavanger Konserthus: Kuppelhallen. Lørdag 5. mai kl 16.00 Varighet 30 min. Alder 4+. Gratis entré.
For hver festival vil vertsbyen velge en musiker fra et annet land. Denne «nomaden» vi har invitert er den engelske komponisten og dirigenten Paul Griffiths. Han skal arbeide i en uke og opptre med et unikt orkester bestående av 24 barn fra forskjellige skoler i Stavanger kommune. Vi ønsker velkommen til en engasjerende konsert med stor spilleglede i Stavanger konserthus. Dette arrangementet er gratis, men du trenger billett. Billetten kan kun fås i billettluken i Stavanger konserthus.

ECHOA

Forestilling (Frankrike). Stavanger Konserthus: Kuppelhallen. Lørdag 5. mai kl 13.15 Varighet 50 min. Alder 6+. Entré kr 60,-/40,-.
Hvordan høres en dansers kropp ut? Hvordan danser en trommeslager? Echoa gir svaret i en overveldende forestilling der dans og musikk smelter sammen til et helt nytt uttrykk. Noen ganger mykt hvisket som dikt, andre ganger livlig og sprudlende som et karnevalsopptog, men alltid smittende. Echoa strømmer over av humor også, koreografisk slapstick og utrolige oppvisninger til sprakende slagverk og forbløffende beatbox. Echoa bringer deg til en verden av tøylesløs fantasi og holder deg på kanten av setet.

LISTEN TO THE SILENCE

Forestilling (Belgia, EU nettverk partnere). Stavanger kulturskole, Kulturskolesalen. Lørdag 5. mai kl 12.00 og 14.30. Varighet 55 min. Alder 6+. Entré kr 60,-/40,-.
En konsert der publikum deltar på en spennende musikalsk oppdagelsesreise. Lytting, aktiv utforsking og utforming følger hverandre. En hyllest til John Cage som kunne ha feiret sin hundrede fødselsdag i år. Forestillingen baserer seg på komponistens åpne og utforskende tilnærming til musikk. Zonzo Compagnie i co-produksjon med Big Bang festivalnettverket, Muziektheater Transparant, De Werf og Rataplan

MUSIC FACTORY

Konsert (Belgia, Norge). Stavanger Katedralskole avd Bjergsted: Forestillingssalen. Lørdag 5. mai kl 12.00 og 14.30. Varighet 1 time. Alder 4+. Entré kr 60,-/40,-.
I fabrikklokalene står instrumentene klare, men musikerne vet ikke hva de skal spille og på fabrikken stopper alt opp. Er det noen som kan hjelpe musikerne med å lage musikk? Maskinene skal settes i gang, og vi må bestemme hvem som skal spille melodien. Noen av elevene får være med på scenen i denne forestillingen og vil med hjelp av lysimpulser sette i sving de ulike instrumentene i orkesteret. Med Stavanger Symfoniorkester og artister. Zonzo Compagnie og Stavanger Symfoniorkester.

MECANOFONIE

Konsert / installasjon (Frankrike). Stavanger Katedralskole avd Bjergsted: Black Box. Lørdag 5. mai kl 13.15, 13.45, 14.15, 15.00 og 15.45. Varighet 15 min. Alder 4+. Gratis entré.
Mecanofonie av den franske artisten Denis Brély er en fascinerende musikkmaskin der du trenger å sette deg ned for en stund. Startknappen setter i gang et ekte orkester av trommer, fioliner, piano og trompeter, mens søte, små tog går rundt og en kanin spiller cymbaler. Deres uvanlige symfoni er en gledelig hyllest til fantasi og kreativitet. Begrenset antall plasser. Dette arrangementet er gratis, men du trenger billett. Billetten kan kun fås i billettluken i Stavanger konserthus.

WAGON

Konsert (Belgia). Stavanger Katedralskole avd Bjergsted: Auditorium 1. Lørdag 5. mai kl 12.15, 13.45 og 15.15 Varighet 45 min. Alder 6+. Entré kr 60,-/40,-.
Duoen fengsler forestillingsevnen til sine lyttere, enten de er unge eller eldre, med fascinerende overganger som baner vei for en eventyrreise inn i lyden. Drømmende melodier smelter sammen med rytmer fra kabler, kjørende leketøystog, strenger og fjærer. Omgitt av en imponerende dekor av jernbaneskinner, åpner Nicolas og Joris et rikt landskap med bølgende lyder og synsinntrykk for sitt publikum som gir konserten et preg av visdom, og en visuell opplevelse man ikke glemmer. Zonzo Compagnie i co-produksjon med De Werf, Rataplan og Braakland Zhebilding.

KLANGFULLE KAKTUSER

Workshop (Portugal). Stavanger katedralskole avd Bjergsted. Lørdag 5. mai kl 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 og 16.00. Varighet 20 min. Alder 4+. Entré kr 60,-/40,-. 
João Ricardo kaller seg Doktor Lyd. Han er en musiker og oppfinner som har brukt mesteparten av forrige tiår på å utvikle nye instrumenter ut fra eksisterende objekter du ikke ville tro hadde noen musikalsk lyd overhode. Tannbørster, eggedelere, kjøkkenmiksere,… João har forvandlet dem til sin fantastiske samling av klangfulle objekter. I Klangfulle kaktuser, låner João øre til kaktusens årer og bankende hjerte. Med små, sensitive mikrofoner og en bue, leter han etter skjulte lyder i disse levende plantene. Fnis og fryd deg over kaktusinstrumentene og syng med i workshopen med João og spill en konsert sammen med ham i dette merkelige orkesteret. Begrenset antall plasser pr workshop. Av plasshensyn kan vi bare tillate max 1 voksen pr barn. 

MUSIKKROM 1

Minikonsert / Workshop (Norge). Stavanger Katedralskole avd Bjergsted. Lørdag 5. mai kl 12.00, 13.00, 14.15, 15.00 og 16.00. Varighet 15 min. Alder 4+. Gratis entré. 
Pål Jackman og Børge Fjordheim inviterer til en seanse med vokal, el-gitar, perkusjon og sag! Publikum blir invitert til å delta. I samarbeid med Tou Scene. Begrenset antall plasser. Dette arrangementet er gratis, men du trenger billett. Billetten kan kun fås i billettluken i Stavanger konserthus. 

MUSIKKROM 2

Minikonsert / Workshop (Norge). Stavanger Katedralskole avd Bjergsted. Lørdag 5. mai kl 12.15, 13.15, 14.30, 15.15 og 16.15. Varighet 15 min. Alder 6+. Gratis entré.
Hvilke lyder kan vi få ut av el-gitarer med et ambisiøst pedal-rack? I Musikkrom 2 har vi spesielt fokus på lyder som ikke er gjenkjennbare som gitar. Hvordan får man et gitar til å høres ut som et orgel eller kanskje et helt orkester? Publikum blir invitert til å delta. I samarbeid med Tou Scene. Begrenset antall plasser. Dette arrangementet er gratis, men du trenger billett. Billetten kan kun fås i billettluken i Stavanger konserthus.

MUSIKKROM 3

Miniforestilling / Workshop (Norge). Stavanger Katedralskole avd Bjergsted. Lørdag 5. mai kl 12.00, 12.45, 13.30, 14.15, 15.00 og kl 15.45 Varighet 15 min. Alder 5-8 år. Gratis entré. 
Utsikt til det magiske rommet er en leken dialog mellom en musiker og en danser. Barna får være med å utforske hvordan musikken kan koreografere bevegelsen. I samarbeid med dybwikdans. Begrenset antall plasser. Dette arrangementet er gratis, men du trenger billett. Billetten kan kun fås i billettluken i Stavanger konserthus. 

ORGELMASKIN

Interaktiv installasjon (Norge). Stavanger Katedralskole avd Bjergsted: Dansesalen. Lørdag 5. mai fra kl 12.00 til 16.30. Alder 4+. Drop-In. 
Nils Henrik Asheim og Dag Egil Njå har samlet gamle og nye orgler og satt dem sammen til en orgelmaskin – og du inviteres til å spille. Lydene du spiller blandes med lydene av de som har spilt før deg, og vi blir omgitt av en magisk sky av musikalske mønstre. Og hvem vet, kanskje har orgelmaskinen en overraskelse på lur også? Dette arrangementet er gratis og du trenger ikke billett.

TERRY RILEY: «in C»

Minikonserter (Norge). Stavanger Katedralskole avd Bjergsted. Lørdag 5. mai fra kl 12.00 til 16.30.. Alder 4+. Drop-In
«in C» er kalt den første minimalistiske komposisjonen, den har ingen fastsatt varighet og antall musikere kan også variere. Publikum vil oppleve musikere fra Stavanger Symfoniorkester på tre forskjellige steder i katedralskolens fellesområder – som skal spille sammen. Et musikalsk eksperiment der du kan se og lytte deg gjennom skolebygningen. Legger du merke til den repeterende «metronomen» som holder takten for alle instrumentene? Du kan også ta tiden – hvor lenge varer vår versjon? Med Stavanger Symfoniorkester. Dette arrangementet er gratis og du trenger ikke billett.

BJERGSTEDPARKEN

Lyden fra orglene kan du også oppleve ute i parken sammen med flere andre spennende musikkinnslag denne dagen mens du beveger deg mellom de ulike arenaene.

Om Big Bang

Big Bang er et EU-prosjekt, initiert av det belgiske Zonzo Compagnie og presentert av Stavanger Konserthus og Bjergstedvisjonen i samarbeid med 5 andre konserthus i Europa: Bozar Centre for fine Arts (Brussel), Millenaris (Budapest), Centro Cultural Belém (Lisboa) og Opéra de Lille (Lille). Sammen deler de en felles visjon om å presentere musikkens rikdom på en fantasifull og oppfinnsom måte, og tilgjengelig for barn. Programmeringen av hver festival skjer i samarbeid mellom Zonzo Compagnie i Antwerpen og de europeiske kultursentrene. Big Bang går over to dager, hvorav fredag 4. mai er satt av til skoleklasser invitert gjennom Den Kulturelle skolesekken. Lørdag 5. mai blir hele programmet åpent for alle. Info om program og billetter på www.stavanger-konserthus.no. Festivalen har også en europeisk nettside www.bigbangfestival.eu
Med forbehold om programendringer.

Salgsopplysninger
Billettpris til de feste forestillingene: barn 40.- og voksne 60.-. Flere av arrangementene er gratis, og billetter til disse fås i billettluken i kuppelhallen. Flere av Big Bang arrangement
billettelefon 51 53 7 00
www.stavanger-konserthus.no og www.billettportalen.no

I billettkontoret: Kuppelhallen i Bjergsted: mandag-fredag 10-16, torsdag 10-19. Norges Bank-bygget på Domkirkeplassen: mandag-fredag 10-16, lørdag 11-14. Lørdag 5. mai er billettluken i Kuppelhallen åpen fra kl. 10.00.