Hjem >  Bidrar til en bedre hverdag

Bidrar til en bedre hverdag

Et ønske om å gjøre noe mer enn å bare selge fine brudekjoler ble starten på Agape sitt hjelpeprosjekt i Thailand.

Det hele startet da Mia Gundersen auksjonerte bort brudekjolen hun kjøpte på Agape butikken i Stavanger. Pengene de fikk ble brukt til å bygge et gamlehjem i Thailand.
– Når jeg var der nede med Mia og så hvordan det var der bestemte jeg meg for at vi måtte gjøre noe. Jeg ønsket at bedriften skulle engasjere seg i veldedighetsarbeidet, sier Tove-Rudi Tobiassen, eier av Agape.
    I år har prosjektet i Thailand 10 års jubileum. Den første av sju landsbyer i nord Thailand på grensen til Burma er nesten ferdig. Til nå har de bygget barnehage, skole og internat. I tillegg til at over 20 jenter og gutter har fått utdanningsstipend.
– Det er kjoler vi driver med, men vi synes det er givende å bety noe mer enn å bare bidra med en kjole. Vi ser at pengene vi sender hjelper lokalsamfunnet og vi får jevnlig oppdatering om fremgangen, sier Tobiassen.

Veldedighetsball

Hvert år arrangerer Agape et ball der inntektene går til hjelpeprosjektet i Thailand. Denne gang er festen på Clarion hotell i Stavanger den 18. oktober. Det blir en tre retters middag med god underholdning fra kjente artister. Aftenen avsluttes med en spennende auksjon.
– Det er fint med en motvekt til de flotte stoffene og glamouren som vi driver med til daglig. Det å kunne gjøre noe som betyr noe for andre mennesker gir et rikere liv, sier Tobiassen.
    Målet er å kunne samle inn minst 100 000 kr under ballet og som kan sendes direkte til arbeidet i Asia.
– Det er en ypperlig anledning til å få luftet kjolen eller dressen som har hengt i skapet og som du lurer på når du skal få mulighet til å bruke, sier Tobiassen.
Hun legger til at det er stor verdi for næringslivet å ha ansatte som er genuint interessert i å hjelpe andre mennesker.
Ønsker du å være med på veldedighets-ballet for kun 1290 kroner kan du reservere en plass ved å sende en mail til kontakt@her-stiftelsen.no

FAKTA: Agape

• Betyr kjærlighet og kunne fortsette å gi uten å forvente noe til gjengjeld.
• Det er det mest etterspurte varemerket innen brude- og selskapsklær.
• De fokuserer på balanse mellom stoffer, snitt, design og god kvalitet. I tillegg til at det er mulighet for å skreddersy tilpasset kjoler til enhver personlighet.

Tekst: Terese Torgersen | Foto: Agape

Følg IN magasinet på Facebook