Hjem » Hjem & fritid »  Begeistring for nye Škoda Kodiaq

Begeistring for nye Škoda Kodiaq

Det var mange som trosset januarkulda da Møller Bil Etterstad inviterte til en sniktitt på den nye Škoda Kodiaq. Den nye SUVèn fra Škoda har fått mye oppmerksomhet både fra motorpressen og bilinteresserte internasjonalt, og det store fremmøtet under forhåndsvisningen tyder på at interessen ikke er noe mindre her hjemme!

Dempet belysning, kanapeer og bjørnespor på gulvet. Det var duket for feststemning hos Møller Bil Etterstad da de inviterte til forhåndsvisningen av den nye Škoda Kodiaq i slutten av januar. Og i løpet av noen timer hadde flere hundre vært innom Norges største Škodaforhandler for selv å få oppleve den nye modellen. 
– Škoda Kodiaq er en stor SUV og det er første gang Škoda lanserer en bil i dette segmentet. Vi er veldig spente på hvordan den slår an. Så langt ser det veldig bra ut med over 300 påmeldte til avdukingen her hos oss, forteller salgssjef Jon Halvor Storstrøm og markedssjef Agnes Wöhrer hos Møller Bil Etterstad.
Og det var tydelig at Kodiaq svarte til forventningene til de fremmøtte. Hele kvelden stimlet det en stor menneskemengde sammen foran bilen og det var i perioder lang kø for å få sitte inne i den. Mange familier møtte opp med barna og det var 350-400 mennesker innom. Allerede før modellen hadde blitt vist fram, var det solgt rundt 600 biler i Norge og det er vel ingen grunn til å tvile på at det vil bli stadig flere, både etter presentasjonen og minst i uke 12 når den endelig kommer til forhandlerne. Da vil det selvfølgelig bli mulig å prøvekjøre den hos Møller Bil Etterstad.
– Det er jo utrolig morsomt for oss at vi allerede har solgt så mange biler før den i det hele tatt har blitt vist frem. Den sto på bilutstillingen i Paris, men i januar var første gang den ble vist frem her i Norge. Vi får bilen i mars, nærmere bestemt i uke 12, men forhåndssalget startet allerede 14. desember. Og bare den dagen ble det solgt over 130 biler på landsbasis. Importøren har stipulert et salg på 2.300 biler i år, noe som er et vesentlig antall.

Mye bil for pengene og smarte løsninger

Kodiaq har fått sitt navn etter kodiakbjørnen i Alaska, derav bjørnesporene på gulvet under lanseringen. Og det er uten tvil et passende navn for den dynamiske og elegante SUVèn. Med sine presise og skarpe linjer har den et særegent og tidløst utseende, samtidig som den ser både robust og tøff ut. Også innvendig har den et lekkert og innbydende design. 
– Kodiaq kommer som både fem- og syv-seter. Bagasjerommet er på hele 730 liter i 5-seter-modellen noe som er det største i klassen. Som alltid med Škoda så får man mye bil for pengene. Med tohjulstrekk har den en startpris på 337 200,-, mens firehjulstrekk starter på 452 500,-. Det virker som de fleste ønsker firehjulstrekk og automatgir.
Du har også en rekke valgmuligheter innen tilleggsutstyr, slik at du selv kan skreddersy bilen til akkurat din drømmebil. Her er det en rekke innovative løsninger som 8˝ touchskjerm til navigasjonsenheten, det nye tilkoblingssystemet Škoda Connect, Full-LED hovedlys og på syvseteren er det dessuten montert høyttalere bak slik at de som sitter bakerst også hører hva som sies foran. 
– Tradisjonen tro er det dessuten innfelt paraply i begge dørene og det er også mulig å få den med oppvarmet ratt. Det er i det hele tatt utrolig mange smarte løsninger, for eksempel spretter det ut en gummilist når du åpner dørene slik at du unngår skader på bilen ved siden av. SUV er jo veldig populært her til lands og vi er overbevist om at vi med Škoda Kodiaq kommer til å ta en stor del av kaka. Det er sjeldent en bil har slått så godt an.

Et spennende år for Škoda

Škoda er et bilmerke i sterk vekst og kan friste med flere nyheter i året som kommer. I mars er det også lansering av bestselgeren Škoda Octavia som kommer med en facelift. Og i løpet av sommeren vil det komme flere andre nyheter.
– Det blir et spennende år for oss som Škoda forhandler. Dette er dessuten det første året hvor vi tilbyr alt man trenger til bilholdet, noe som gjør det ekstra spennende for oss. Her får man alt fra reparasjoner av motor, frontrute, små kosmetiske skader til bilvask og dekkhotell. Det eneste vi ikke gjør på huset er store karosserireparasjoner. Alt samlet under et tak gjør det enklere både for kundene og oss, avslutter Jon Halvor og Agnes og ønsker alle hjertelig velkommen til Møller Bil Etterstad i Grenseveien for å oppleve den nye Škoda Kodiaq!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein, Møller Bil Etterstad & Škoda Auto
 

Følg IN magasinet på Facebook