Hjem » Oslo »  Bedre selvfølelse etter ansiktsløft

Bedre selvfølelse etter ansiktsløft

Stadig flere kvinner vurderer ansiktsløft og korrigering av øyelokk. I de riktige hender er dette operasjoner som gir svært flotte resultater, men det er viktig at man finner en dyktig kirurg som virkelig kan faget sitt.

Hos Aleris utfører dr. Petter Frode Amland rundt 100 slike operasjoner i året og her kan du være sikker på at du er i trygge hender!
Aleris er en spesialistklinikk innen plastisk kirurgi og holder til i moderne lokaler på Ryen i Oslo. Med rundt 2000 operasjoner årlig kan de skilte med solid erfaring, noe som er en ekstra trygghet for deg som pasient. De tilbyr også en rekke kosmetiske hudbehandlinger. Internasjonalt har ansiktsløft og øyelokksoperasjoner lenge vært populært, og de siste årene er det stadig flere også her til lands som ser hvor bra resultat man kan få. Men det er svært viktig å gå til en erfaren kirurg som virkelig kan faget sitt og som gir deg et resultat du blir fornøyd med. 
– Jeg har holdt på med ansiktsløft i rundt 20 år og har gjort ca 1000 operasjoner. Nå for tiden gjør jeg rundt 100 i året og antallet er så viktig fordi man må ha det i fingrene for å kunne tilby pasientene den beste behandlingen. Dette er jo midt i ansiktet hvor det er mye nerver og det er viktig å ha den nødvendige erfaringen, sier dr. Petter Frode Amland. Det er ulike teknikker som brukes ved ansiktsløft, men de siste ti årene har dr. Amland brukt den samme teknikken. 
– Jeg mener det er den som gir det beste resultatet og hvor pasientene ikke ser opererte ut, men mer som de så ut for 5-10 år siden.

Skånsom operasjon

Dr. Amland forteller at i de rette hender er ansiktsløft en skånsom operasjon og etter en uke vil de fleste se fine ut. Som ved alle inngrep kan komplikasjoner oppstå, men selv etter alle disse årene har man greid å unngå større komplikasjoner hos Aleris. De første dagene har man en bandasje rundt hodet, noe enkelte kan oppfatte som ubehagelig.
– Jeg har valgt å beholde teknikken med bandasje da dette gjør at det ikke blir så store hevelser og restitusjonen blir betydelig lettere. Mange velger ofte å kombinere ansiktsløft med øyelokksoperasjon eller fettsuging under haken noe som gir en hyggelig helhet. Operasjon av øyelokk er verdens mest vanlige plastiske operasjon, og fjerning av overflødig hud og fett over øynene gir både et mer ungdommelig utseende og et mer direkte blikk. Ofte blir resultatet ekstra flott om man gjør det i kombinasjon med fjerning av poser under øyelokkene.
Mange forbinder nok ansiktsløft med ikke alltid like heldige resultater man kan se hos enkelte kjendiser. Dette er gjerne etter flere ansiktsløft og kjemiske peelinger, men i hendene på en dyktig kirurg blir resultatet helt annerledes. Noe May Britt Kongsro kan underskrive på. Hun ble operert av Dr. Amland i mai og har ikke angret et sekund. 
– Jeg er utrolig godt fornøyd og fikk nesten sjokk når bandasjene ble tatt av. Jeg hadde ikke forestilt meg at det skulle bli så bra. Jeg fikk utført både ansiktsløft, halsløft og fettsuging under haken, og Dr. Amland gjorde nydelig arbeid. Arrene er skjult bak ørene og under hårfestet. Dr. Amland brukte også en CO2-laser rundt munnen og på haken. Nå etter tre måneder har huden min blitt utrolig fin og glatt med en helt ny glød. Alt som skulle og ville skje forklarte Dr Amland før inngrepet og jeg er alltid velkommen til å ringe om det er noe jeg lurer på. Det har vært en fantastisk opplevelse, og jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, sier May Britt. 
– Jeg ønsket ikke å se ut som en ungdom igjen, men å få et freshere utseende som gir både bedre selvfølelse og mer livsgnist. Og selvfølgelig er det jo moro når folk får sjokk når de hører at jeg er 60 år, og ikke minst når jeg sier jeg har en datter på 35 og de lurer på hvor ung jeg var når jeg begynte å få barn, avslutter hun med et smil.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Aleris