Hjem & fritid »  Avgiftsvinner fra Volkswagen

Avgiftsvinner fra Volkswagen

Nå er den her, den ultimale familiebilen fra Volkswagen. Romslig, sportslig og miljøvennlig. Nye Passat GTE fyller de fleste behov; Den tar deg til og fra jobben hver dag og til hytta i helgen. Se den hos Møller Bil Romerike.

– Du får det beste fra to verdener. Den kan kjøre på ren elektrisitet som en ren el-bil, samtidig som den er en hybrid med lavt drivstofforbruk, sier salgskonsulent Øyvin Vegel hos Møller Bil Romerike.
Passat GTE er en plug-in hybrid, det vil si at det er en hybrid som kan lades. Den forbruker kun 0,17 liter bensin på mila under ideelle forhold.
– Du får på mange måter også en sportsbil. Den blir ganske sporty når du kjører begge motorene sammen, da får du en totaleffekt på 218 hestekrefter og 0 til 100 på 7,6 sekunder. Det jo bra i en familiebil som passat jo er, sier Vegel.
Passat har lenge vært en familiebilfavoritt, men er også en populær firmabil. At den er en plug-in hybrid gjør at den får en gunstig avgiftsnivå med tanke på det norske avgiftssystemet.

Avgiftsvinner

– Den har en veldig fordelaktig pris sammenligna med andre: 441 000 som stasjonsvogn, noe som betyr under 9000 kroner i avgifter. Du får veldig mye bil for pengene, sier Vegel, som også legger til at det er 12 måneder ventetid ved bestilling.
Så etterspurt er den nye Passat GTE. Nå kan du imidlertid se og prøvekjøre den hos Møller Bil Romerike. Den er et imponerende skue der den står i de åpne og lyse lokalene på Skjetten. Med et stilrent interiør og et vel av elektroniske hjelpemidler et dette virkelig en moderne personbil.
– Den passer for de aller fleste med behov for en stasjonsvogn. Du får den jo også som sedan, men tradisjonelt sett selger vi mer stasjonsvogn. Den er en perfekt familiebil, med god plass og stort bagasjerom. Det at den er en hybrid har ingen konsekvenser for plassen inni bilen, noe som er et problem på mange andre hybrider, der du ofte har batteripakka i bagasjerommet eller lignende. Dette er en bil som mange vil benytte som firmabil også, sier Vegel
Volkswagen Golf får du også som plug-in hybrid, i tillegg til Up og E-Golf som rene elektriske biler.

Opptil 50 km på strøm

– Det er ladbare biler som er virkelig in om dagen; omtrent halvparten av bilene vi selger i dag har en stikkontakt, enten plug-in eller ren el-bil. Det at vi har såpass gode insentiver her i Norge, drar opp salget veldig, sier Vegel
Volkswagens første el-bil kom for 2 år siden. Golf GTE plug-in kom i vår.
– Fordelen med plug-in-hybridene er også at du ikke har noen begrensning på rekkevidde, slik du har på en el bil, sier Vegel.
Passat GTE går inntil 50 km på strøm, slik at du kan kjøre på strøm til og fra jobb, også til hytta i helgene uten å måtte bekymre deg. Den går over på bensin om du da ikke har ladet i mellomtiden. Vegel har stor tro på den nye Passat GTE, og tror at det for en del nå vil være overflødig med to biler i husholdet.
– For mange har el-bilen vært en bil nummer to, i tillegg til for eksempel en dieselbil i garasjen, som man for kanskje bruker til hytta. Nå er dette i mange tilfeller unødvendig. Passat GTE fungerer utmerket som eneste bil.

FAKTA: Møller Bil Romerike

97 ansatte, fordelt på salg av Volkswagen og Audi. Verksted for Volkswagen, Audi og Skoda. Har bilombyggingsavdeling, bygger om til ulike formål, handikappbiler, biler for statens vegvesen, veldig moderne lokaler, Skoda som nærmeste nabo. God kommunikasjon med offentlig transport. Audi åpner helt nye lokaler i begynnelsen av desember.

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook