Hjem » Interiør & design »  Astronauter & James Bond

Astronauter & James Bond

«Dark side of the moon» heter den eksklusive Speedmasteren fra Omega. Klokken er en hyllest til astronautene på Apollo 8, som var de første menneskene som så den mørke siden av månen i 1968.

Urmaker Håkon Lian i Nordre gate er gågatens eneste urmaker og er kjent for å føre merkevarer som Omega, Rolex, Victorinox, Tag Heuer og Breitling. I butikken finnes det sorte mesterverket Omega Speedmaster «Dark side of the moon», med sitt unike design og kostbare prislapp. 
– Denne klokken er laget til ære for astronautene som først så den mørke siden av månen. Den er laget av keramikk og selve kassen er laget av kun en del. Den er vel for spesielt interesserte kanskje, det er flere som har vært innom å prøvd den og sett på den, forteller daglig leder og urmakermester Wenche Lian.

Henter inspirasjon

Det er tid for den årlige messen i Basel i klokkelandet Sveits og der skal urmaker Lian være tilstede.
– Her blir årets nyheter lansert. Dette er jeg selvfølgelig spent på. Det er en veldig stor messe og det kommer alltid mye folk dit. I Sveits er det vanlig at hele familier drar dit på «tur», for å oppleve den fantastiske stemningen og se på alle klokkene som vises fram.

En av nyhetene som er pre-lansert for Baselmessen, er den nye James Bond klokken til Omega.

James Bond – 15,007

En av nyhetene som er pre-lansert for Baselmessen, er den nye James Bond klokken til Omega. Denne kommer i forbindelse med den 24 James Bond filmen. Klokken er en Seamaster Aqua Terra 150M modell og lages kun i 15, 007 eksemplarer. Blå og gule farger, samt bruk av James Bond-familiens våpenskjold på skiven og sekundviseren gjør klokken meget spesiell. Med baklokk i safirglass kan man se rotorloddet utformet som en pistol. Uret har det nye Master Co-Axial verket, dvs, at det er motstandsdyktig mot magnetiske felt på 15,000 gauss. Som en detalj i forbindelse med James Bond er denne laget til å tåle 15,007 gauss samt limitert i 15,007 eksemplarer.

Lidenskap for tid

Wenche Lian er familiens 4 generasjon urmaker og er oppvokst med bedriften og yrket. Lidenskapen for ur og tid har hun hatt hele livet.
– Da jeg var barn var jeg med foreldrene mine på landsmøtene i Urmakerforbundet. Da var det vanlig at man hadde med seg familien og barna. På den måten fikk jeg også et stort nettverk i miljøet helt fra barnsben av, forteller urmakermester Wenche Lian. 

Tekst: Stine Marie Larsen | Foto: Omega & Stine Marie Larsen

Følg IN magasinet på Facebook