Hjem » Helse & velvære »  Asker & Bærums nye helsesenter

Asker & Bærums nye helsesenter

Med spesialister innen mange medisinske fagfelt er A-Medi et viktig tilskudd til Asker og Bærums helsetjeneste. Den nystartede medisinske og kosmetiske klinikken i Asker sentrum tar vare på hele familien, har kort ventetid og alt som trengs for avansert utredning.

Klinikken legger stor vekt på et personlig legepasientforhold hvor legene samarbeider om pasientene på tvers av fagområdene.
– Mange av kvinner i overgangsplager er utsatt for å utvikle benskjørhet, nedstemthet, redusert hukommelse og hjerte- og karsykdommer, derfor er det viktig med tverrfaglig tilnærming, som sikrer rask utredning og oppstart av skreddersydd behandling, sier gynekolog Wolfgang Eichstetter.

Lytt til ditt hjerte

Det er hjertet som holder deg i live. Derfor bør alle ta hjertet sitt på alvor.
– Kvinner har samme risiko for hjerteinfarkt som menn etter at de kommer i overgangsalderen, men symptomer på hjertesykdom kan være annerledes hos dem. Ikke bortforklar symptomer med at du er stresset eller sliten, sier hjertespesialist Alessia Quattrone og fortsetter:
– Husk at potenssvikt hos menn kan være forårsaket av forkalkninger i blodårene, ta en hjertesjekk hvis du kjenner til problemet. Det kan også være hensiktsmessig å se hvor mye hjertet ditt tåler under høy fysisk belastning. Ta en arbeids-EKG hos hjertespesialist før du sykler Birken, anbefaler Quattrone.
Tiden er kostbar når det gjelder hjertet. Hvis du står i kø for hjerteutredning på sykehuset, kan A-Medi hjelpe deg. Klinikken er godkjent for hjerteutredning via Fritt behandlingsvalg og utfører utredning innen en uke. Pasienter henvist gjennom Fritt behandlingsvalg betaler kun egenandel.

For de som har smerter i muskel og ledd

A-Medi er glad for å kunne tilby utredning, behandling og oppfølgning av pasienter med revmatisk sykdom med bruk av ultralyd for presis og optimal effekt. Eksempler på behandling vil være kortison injeksjon i hovne og smertefulle ledd.
– A-Medi kan som en av få klinikker i Norge tilby behandling med hyaluronsyre, som bla finnes naturlig i kroppens bindevev og brusk. Hyaluronsyre injiseres i leddet og lindrer smerte, gjenoppretter smøring og demping, sier revmatolog Ada Wierød.
Klinikken utfører også plasmabehandling med platekonsentrat av pasienten eget blod ved betennelsestilstander, både i ledd og sener. Konsentratet injiseres i det aktuelle området, behandlingen setter i gang reparasjons prosesser og har vist svært gode resultater både ved ledd og seneproblematikk. 
– Effekten på begge behandlinger varer fra 6 måneder til år og bidrar til å gjenopprette livskvalitet og kan utsette kirurgi, sier Wierød.

Startet artroseklinikk

A-Medi har nylig åpnet en artroseklinikk, som er den første i Norge hvor indremedisiner, revmatolog og hjertespesialist samarbeider om denne pasient gruppen. Pasientene vil ved artroseklinikken få en helhetlig vurdering, veiledning, behandling og oppfølging av sin artrose. Andre tilleggs tilstander som metabolsk syndrom, høyt blodtrykk, diabetes, overvekt og eventuell ledsagende hjertesykdom, utredes og behandles samtidig.

Kosmetiske behandlinger

A-Medi driver også med kosmetiske behandlinger og tilbyr kun de beste og eksklusive produktene med dokumentert virkning. Klinikken er opptatt av trygghet og sikkerhet og derfor utføres alle behandlinger av en lege. Alle leger har taushetsplikt, slik at du kan være sikker på at ingen får vite at du har tatt en behandling. Det er viktig med en personlig tilnærming, og klinikkens lege bruker god tid i forkant av behandlingen for å avdekke kundens ønsker og behov.
A-Medi er stolt av å ha den mest effektive kombinasjonslaser på markedet, eneste i sitt slag i Asker og Bærum. Laseren fjerner sprengte blodkar på en skånsom måte og kan også fjerne hår på mørk hud, noe som har vært vanskelig tidligere.
For de som merker hårtap, tilbyr klinikken både tradisjonell medikamentell behandling og injeksjoner med platekonsentrat i hodebunn.

Har geriater og nevrokirurg

Klinikken har spesialister som det ikke finnes mange av i Asker og Bærum-området. 
– Vår nevrokirurg tar imot pasienter med både ryggsmerter og hodepine, sier daglig leder og lege Dina Aresvik.
– Norges første privatpraktiserende geriater jobber ikke bare med aldersrelaterte sykdommer, men er også opptatt av tidlig diagnostikk og forebygging av hukommelsessvikt. A-Medi har fokus på avansert forebyggende medisin for å holde pasientene friske, sier Aresvik.

Liten og trivelig klinikk

A-Medi legger vekt på å være en koselig liten klinikk, hvor alle mennesker blir sett. Med spesialister i barne- og eldresykdommer, gynekologi og urologi, tar vi vare på hele familien, sier Aresvik.
 «Vi bryr oss om helsen din!» var A-Medi sin visjon helt fra starten. Klinikken har et personlig forhold til pasientene, noe som er vanskelig å få til i en stor klinikk.
– Det skal være hyggelig å komme til oss og vi tillater oss å si at «Vi gjør det som de andre ikke gjør!», sier klinikkens leger.

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook