Hjem » Oslo »  Åpnet ny butikk i Bogstadveien

Åpnet ny butikk i Bogstadveien

Et besøk hos Søstrene Grene bringer tankene hen til et marked i eksotiske strøk, med butikkenes utforming som en labyrint hvor man hele tiden kan finne nye skatter rundt neste hjørne.

Butikken i Kongens Gate er godt kjent blant hovedstadens innbyggere og i november kunne de ønske velkommen til en ny butikk i Bogstadveien!
    Det finnes noen butikker som ikke er helt som alle andre. Søstrene Grene faller definitivt i denne kategorien. Her finner du et spennende utvalg varer fra hele verden presentert i en labyrint av farger, former og lukter. Og siden varesortimentet hele tiden skiftes ut vet man aldri hva man finner. Søstrene Grene er dessuten kjent for sine hyggelige priser. 
    Søstrene Grene er opprinnelig dansk og tidligere var det et obligatorisk stopp for nordmenn på tur til nabolandet. Men de siste åtte årene har de danske søstrene også vært tilstede her i Norge etter at Marianne Venstøp Moen og ektemannen Jostein Moen startet den første Søstrene Grene i Skien. I dag har de totalt fem butikker og det er datteren Cathrine Venstøp Moen som er butikksjef for både butikken i Kongens Gate og den nye flaggskipbutikken som åpnet i Bogstadveien i november. 
– Vi synes det er spennende å drive store butikker og det har fungert bra i Kongens Gate som vi overtok til nyttår 2014. Så når vi fikk muligheten i Bogstadveien måtte vi slå til, forteller de to. 
– Vi har lagt ned mye i butikken for å få den så komplett som mulig. Selv om butikken i sentrum er større arealmessig er den nye butikken på Majorstua mer komprimert noe som gjør at vi får plass til flere varer.

Hyggelige priser

Begge butikkene går over to etasjer og er tilrettelagt for både barnevogn og rullestol. – Vi har ca. 20 ansatte i Oslo og det er et morsomt konsept å være en del av. Vi har alt for alle aldre til faste rimelige priser. Det kommer nye varer hver uke og vi har mange kunder som kommer innom hver uke fordi de er redde for å glipp av nyheter, forteller Cathrine med et smil. 
– Vi tar heller ikke inn så mye av hver vare og det er ofte vi hører kunder angrer på at de ikke kjøpte noe første gang de så det.
    I tillegg til det stadig skiftende varesortimentet har Søstrene Grene også en del basisvarer som du alltid finner i butikken. Blant annet har de en bredt utvalg av både te og økologisk mat som er rimeligere her enn for eksempel i helsekostbutikker. De har også alltid lys og servietter til alle anledninger samt det meste du trenger til kjøkkenet. Her finner du dessuten en stor avdeling med malerutstyr og det er flere kjente kunstnere som handler fast hos Søstrene Grene. De kan nemlig friste med både pensler og lerreter av høy kvalitet og til en mye bedre pris enn andre steder.
    Og akkurat nå formelig bugner butikken over av julevarer og det er vel verdt å ta turen innom enten du er på utkikk etter gode ideer til adventskalenderen, julegaver eller julepynt!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook