Hjem » Bergen » Helse & velvære »  Ansiktsløftet

Ansiktsløftet

Ansiktsbehandling handler om langt mer enn kun kremer og Botox. Ved Fana medisinske senter foretar de full analyse av fasaden før de gir deg råd om behandling.

Bjørn E. Rosenberg, lege og plastikkirurg hos Privathospitalet Fana Medisinske Senter på Paradis.

– Ofte er det jo slik at man ikke alltid selv vet hva som skal til for å forandre på det man ikke er tilfreds med, forteller Spesialisten ramser opp et vell av behandlingsformer for ulike plager og problem, og understreker viktigheten av å kartlegge hvilken løsning som vil kunne gi det beste resultat i hvert enkelt tilfelle.
– Det finnes ofte mange ulike løsninger på et problem, og det er viktig at pasienten kan ta et kvalifisert valg blant disse basert på ulike ting som forventet resultat, varighet av behandlingen, rekonvalesenstid og pris. Sammen med pasienten finner vi den riktige løsningen, sier dr. Rosenberg og understreker at Privathospitalet tilbyr alle mulige former for ansiktsbehandling.

Komplett analyse

– Vi får selvfølgelig noen henvendelser der det er snakk om helt konkrete bestillinger, men vi ser ofte at pasienten selv ønsker å få en gjennomgang av hva som kan gjøres og en anbefaling fra oss. Og det gir vi selvfølgelig, sier dr. Rosenberg, og gir oss en kjapp leksjon i forskjellen mellom botox og såkalte fillere.
Botox er et stoff som virker lammende på de små ansiktsmusklene som skaper rynker og furer, og benyttes ofte i øvre del av ansiktet. Mens ulike fillere, som har til oppgave å gi volum, ofte er en god løsning fra nesen og ned.
Rosenbergs kollega, kosmetisk sykepleier Elin Bratseth, kommer rett fra en avsluttet behandling. Hun kan fortelle at ofte kan helt enkle grep gi stor og god effekt.

Enkel behandling gir god effekt

– Vi ser at mange kan ha veldig god hjelp av ulike typer medisinsk hudpleie, sier Bratseth.
Hun viser oss et lite utvalg av kremer og produkter fra velrennomerte merker som Environ, Neostrata og Exuviance. Dette er produkter som har beviselig effekt og som kun selges av helsepersonell.
Både sykepleieren og legen er opptatt av at pasientene skal vite at de er i trygge hender på et sykehus som har drevet med kosmetisk behandling siden tusenårsskiftet. Privathospitalet har egne team for ansiktsbehandling med erfarent helsepersonell som kan romme både kirurg, anestesilege og kosmetiske sykepleiere.
– Vårt mål er selvfølgelig å oppnå et så godt resultat som mulig for pasienten, enten i form av en spesifikk type behandlinger eller en kombinasjon av flere behandlingsformer, sier doktor Rosenberg utdyper:

Kosmetisk sykepleier Elin Bratseth

Bredt spekter av behandlinger

– Vi er opptatt av hele ansiktet fra innerst til ytterst og mener det er viktig å kunne gi en vurdering basert på en god klinisk undersøkelse. Vårt tilbud av produkter og behandlinger dekker et bredt spekter, fra det enkleste til det mest avanserte og det finnes noe for alle ulike behov og ønsker.
Rosenberg forklarer oss kort om forskjellen mellom ulike peelinger, før han gir oss en liten innføring i såkalte HA-fillere som er den vanligste formen for filler på markedet.
– HA står for hyaluronsyre, og er et stoff som blant annet finnes naturlig i bindevevet vårt. Kroppen bryter ned stoffet etter en tid, noe som betyr at behandlingen må gjentas med jevne mellomrom, opplyser seksjonsoverlegen som er spesialist i estetisk kirurgi.

Satser kun på kvalitet

Han forteller at senteret benytter produktene Radiesse og Teosyal, begge kvalitetsfillere som gir et resultat som både ser og kjennes naturlig ut. Sistnevnte er en avansert og moderne filler som blant annet brukes til å glatte ut rynker, framheve myke konturer i ansiktet, eller skape fyldigere lepper. 
– Radiesse er også volumøkende og effektiv filler – en formbar gele bestående av naturlige ingredienser som stimulerer hudens egen kollagenproduksjon. Produktet benyttes ofte til å fylle ut grovere rynker og konturer, gi volum i kinn, men også til korrigering av nese eller retting av kjevelinje, forteller Rosenberg, som er sertifisert Radiesse-ekspert og holder kurs i Radiesse-behandling for andre kolleger. 
En behandling med Radiesse og Teosyal er en enkel prosedyre gjort på en liten halvtime. Dessuten er behandlingen helt uten smerter og effekten kommer umiddelbart. 
Som en av få svært få klinikker tilbyr Fana Medisinske Senter også andre fillere med ulike egenskaper og lenger holdbarhet.

Permanent resultat med fett

I tillegg kan Fana medisinske senter tilby behandlingsmetoder som gir et permanent resultat som f.eks. fettransplantasjon.
– Dette er en relativt ny teknikk der man henter fett fra andre steder av kroppen, ofte fra mageregionen, og transplanterer til der man trenger det. Her er det snakk om et kirurgisk inngrep som naturlig nok krever noe mer tid for til heling. På toppen av listen står ansiktsløftet som gir den mest omfattende endringen, sier Bjørn E. Rosenberg.

Tekst: Geir Dahle | Foto: Fana Medisinske Senter
 

Følg IN magasinet på Facebook