Hjem » Klær & mote »  Alt til den store dagen

Alt til den store dagen

Hos en av Østlandets største brudesalonger finner du alt til den store dagen, enten du liker det klassiske eller det mer overdådige. Ta turen innom Christiane Brudesalong i Sandvika og finn den riktige kjolen for deg.

I de store, flotte lokalene til Christiane Brudesalong henger brudekjolene som perler på en snor. Den ene vakrere enn den andre. Foran et av de store speilene står noen jenter og prøver kjoler, med kyndig hjelp av Kjersti Ahlgren og datteren Tonje Jansson.
– Her får du alt du trenger til den store dagen, det være seg brudekjole, undertøy, sko, slør, underskjørt og smykker, sier Jansson. 
Christiane Brudesalong åpnet i Sandvika i november i fjor. Men historien om brudesalongen startet for mer enn to tiår siden.

Satset alt

– Christiane Brudesalong ble etablert for 23 år siden, av min mor som da holdt til i Oslo, sier Jansson.
– Mor begynte med 40 kjoler og satset alt hun eide for å få brudesalongen i gang.
Etter 12 år ble moren syk og flyttet salongen hjem til Tjøme. Der holdt hun det gående på et litt roligere nivå.
Etter 12 års drift på Tjøme åpnet det seg imidlertid en mulighet for å åpne en salong i Bærum. Store og flotte lokaler i Sandvika lå ute til salgs.
– Samboeren min og jeg klinte til og kjøpte lokalene, og så startet vi salongen her 10. november i fjor, sier Jansson.

Kun nye kolleksjoner

I dag Christiane Brudesalong en av Østlandets største, både i antall kjoler og kvadratmeter. De leverer kjoler i alle prisklasser, i ulike fasonger og størrelser – her skal alle jenter finne en kjole som passer for dem.
– Jentene bruker mye tid på selve kjolen, surfer veldig mye på internett og leser seg opp på det som skjer. 
Christiane Brudesalong følger trendene nøye og selger kun kjoler fra nye kolleksjoner.
– Nå har vi 2016/17-kolleksjonen inne. Vi oppdaterer kolleksjonen hvert år. Her finner du ikke gamle kjoler, sier Jansson.

Åpen sexy rygg

– Det er stadig nye trender og flere ganger i året er vi på internasjonale messer og kjøper inn kjoler. Nå går det for eksempel veldig mye i kjoler med blonder som har åpen, sexy rygg, sier Jansson
Christiane fører flere kjente amerikanske merker, og er store på blant annet Mori Lee. De er dessuten alene om å føre designmerker som Justin Alexander. 
– Dette er kjoler for de som vil ha det lille ekstra. Vi har også et stort utvalg europeiske merker i alle prisklasser og for enhver smak, sier Jansson og legger til
– Folk legger mer penger i bryllupskjoler og tilbehør nå enn tidligere. Vi har kjoler i de fleste prisklasser, fra et par tusen til nærmere tretti.

Matchende kjoler

I tillegg til bryllupskjoler har Christiane Brudesalong også forloverkjoler og selskapskjoler både til brudens mor, forlover og brudepiker. Her finner du dessuten klær til barn, blant annet dresser til små gutter.
– Det er vanlig at folk har forlover- og brudepiker, litt slik som bridesmaids i USA. Da kjøper gjerne like kjoler slik at alle matcher. Det har blitt mer og mer vanlig de siste 2-3 åra, sier Jansson.
Christiane Brudesalong har en ansatt med skredderutdannelse og kan gjøre mindre justeringer i butikken. De samarbeider også med skredder, som gjør større endringer.
– Du får på en måte hele pakka i Bærum, du slipper å reise frem og tilbake. Her finner du alt på ett sted. 
Foruten rene bryllupsklær fører Christiane Brudesalong smykker og et bredt utvalg selskapskjoler:
– Det er ingen i Asker og Bærum som har et like stort utvalg av selskapstøy. Vi har satset stort på selskaps- og ballkjoler. Vi har blant annet en såkalt knytekjole; den kan knytes på 20 forskjellige måter, og er en fin og relativt rimelig kjole. Den finnes i 20 forskjellige farger, og er perfekt for forlovere, brudens mor og russeballjenter. Alle er like fine i disse kjolene, siden de kan endres og tilpasses enhver anledning, sier Jansson.

Overdådig

Selskapskjoler kan godt være relativt enkle, men når det gjelder ballkjoler skal de helst vært store og struttende.
– Det er populært med store tyllskjørt, med mye pynt både på skjørt og overdelen. Gjerne stroppeløst. Det skal være overdådig, og gjerne pastellfarger og marineblått går det mye av. 
Hos Christiane Brudesalong finner du det du trenger til den store dagen. Det kan selvsagt være vanskelig å velge blant alle de vakre alternativene som finnes, men hos Christiane for du hjelpen du trenger, fra erfarne og svært kompetente medarbeidere.
– Mamma har vært svært flink i alle år og drevet med veldig personlig service, noe som fortsatt er svært viktig for oss. Vi ser an kundene våre, og ser hva som passer for hver enkelt. Dette gjelder både kroppsfasong, og hva slags kjole de ønsker i forhold til hva slags drøm de har. Kundene føler seg velkomne når de er her hos oss, avslutter Jansson.

Følg Christiane Brudesalong på Facebook.

Tekst: Ketil Blom | Foto: Ketil Blom & Christiane Brudesalong

Følg IN magasinet på Facebook