Hjem & fritid »  Alt du trenger til jul

Alt du trenger til jul

Med 12 butikker og et bredt spekter av helsetilbud finner du alt du trenger på Skjetten Nærsenter, og akkurat nå formerlig bugner butikken over av gode julegavetips.

Skjetten Nærsenter ligger sentralt plassert i Skjettenbyen, og har lett adkomst fra E6 og med offentlige transportmidler. Senteret har en rolig og avslappet atmosfære, og et variert utvalg butikker sørger for at du finner alt du trenger både til hverdagene og julehøytiden samlet under et tak. Akkurat nå er butikkene fulle av gode ideer til julegavene, og alt man måtte trenge til en hyggelig julefeiring. I tillegg kan Skjetten Nærsenter også tilby apotek, post i butikk, solstudio, fysioterapi, kiropraktor, legesenter og tannlege. Og gode parkeringsmuligheter med gratis parkering i tre timer sørger for at man enkelt kan sette fra seg bilen.

Article image

Bredt utvalg av julemat

I første etasje på senteret ligger Meny, som med et stort utvalg innen dagligvarer og åpningstider fra åtte til ti dekker de fleste behov. Her er det innholdsrike ferskvare- og bakeriavdelinger, hvor du finner alt du trenger til julefeiringen. Meny kan tilby både fristende julebakst og kaker, og i ferskvaredisken er alle ingrediensene som behøves til en smakfull julemiddag.
– Det går i tradisjonsmat når det er jul, og det er ikke tiden hvor man prøver noe nytt. Hvert år er det gjerne noen kokker som prøver å introdusere noe nytt, som juletapas, men julemat er julemat. Man kødder ikke med ribba, sier kokk Marius Hagen med et smil.
– I den grad man prøver noe nytt så prøver man en annen tradisjon, er man vant til å spise ribbe og medisterkaker så prøver man kanskje pinnekjøtt isteden. I tiden frem mot jul har Meny kampanjer på både julepølse og julesylte. De kan også friste med julesild og hele ni varianter av rakefisk, og de har godt tilbud på ekte lutefisk ut året.
– Her har vi fersk ribbe uten tilsetningsstoffer. Mens det tidligere var mer vanlig at man kjøpte ribben på tilbud, blir stadig flere opptatt av kvalitet. Julemiddagen er jo gjerne det viktigste måltidet i året, og da kan man heller kjøpe billig ribbe ellers og passe på at man får god kvalitet til julaften. Det er på denne tiden av året at Meny virkelig kommer til sin rett, og man ser forskjellen på supermarkeder og lavprisbutikker. Hos oss får man alt man trenger for å lage julemiddag til familien til gode priser, sier butikksjef Erik Eriksson. I ferskvareavdelingen hos Meny kan de også friste med blant annet hjemmelaget karamellpudding. Og alle som jobber her har mye kompetanse og høy fagkunnskap, og er gjerne behjelpelige med råd og tips om hvordan du kan tilberede den perfekte julemiddagen. I en travel førjulstid er det kanskje ikke alle dager man rekker å lage middag, eller kanskje man bare ønsker å kose seg litt med god mat etter en hektisk dag. I andre etasje på Skjetten Nærsenter ligger Delicious Express som kan friste med en rekke pizzaer og andre retter. Her kan du både hente selv eller få levert hjem.

Article image

Gaver, interiør og blomster

Blomster hører med til julen, og rett innenfor hovedinngangen på senteret holder Floriss Solsikken Blomster til. Etter åtte år på senteret ble butikken utvidet i februar i år, og de kunne ønske både gamle og nye kunder velkommen til en nyoppusset og større butikk. Her får du utført alt innen blomsterbinding, og til jul kan de tilby en rekke flotte oppsatser og dekorasjoner.
– Vi har utrolig mange hyggelige og lojale kunder, og det er mange som er flinke til å bruke nærsenteret. Til jul er julestjernen førstevalget for de fleste, men også azalea og amaryllis er populært, sier daglig leder Mette Frydendahl. Enten du er på utkikk etter gaver som garantert vil glede mottakeren eller noe nytt til deg selv, anbefales det å ta turen innom Himmelrommet. Butikken begynte egentlig som en ren gave- og interiørbutikk, men innehaver Gro Eriksen forteller at den med tiden har blitt en livsstilsbutikk hvor du også finner flotte klær. Akkurat nå er det dessuten anledning til å gjøre mange gode kjøp, ettersom det er 40 % rabatt på nesten alt av gaver og interiør.
– Stilen har vært litt romantisk og landlig, mens fremover kommer det til å bli en mer industriell og røffere stil. Og siden vi skifter stil er det nå tilbud på nesten alt av gaver og interiør. Vi kommer også til å satse mer på klær i tiden fremover. Ved siden av Himmelrommet holder Nille til. Nille tilbyr alltid gode kjøp til hyggelige anledninger, og frem mot jul kan de friste med både dekorasjoner og gaveideer. Etter 21 år på Skjetten Nærsenter er nok Pyntekroken allerede et kjent navn for de fleste. Butikken er nesten som et skattekammer å komme inn i, og drives av Berit Babik og Sissel Mona Spantell. Tidligere holdt de til i inngangspartiet i senteret, men i februar i år fikk de nytt lokale midt på fellesarealet inne på senteret. Her finner du vakre gaveartikler, interiør, strømper, smykker og vesker. I tillegg har de dameklær fra kjente merker som Fransa og Segal. Pyntekroken har også et stort utvalg lys og servietter, og du finner blant annet mange flotte varianter til jul.

Article image

Alt innen helse og velvære

Enten du trenger å få satt opp håret til et selskap eller en klipp, permanent eller farging så kan de dyktige frisørene hos Hans og Hennes Hår hjelpe. – Vi er en liten, lokal frisørsalong med tre ansatte, to frisører og en lærling. Og vi utfører alt innen klipp, farge og oppsetning til både dame, herre og barn, forteller frisør Emilie Arnesen.
– Det er et veldig godt miljø blant både ansatte og kunder, og vi er så heldige at vi har en stabil og trofast kundekrets. På Skjetten Nærsenter finner du også Anne Palmstrøms hud- og fotpleieklinikk. Her får du utført det meste innen hud- og fotpleie, i tillegg til farging av vipper og bryn.
– I forbindelse med hudpleie driver jeg en del med ernæringsråd slik at man kan få penere hud, og jeg tilbyr også permanent hårfjerning med elektrolyse. Her kan du dessuten få fjernet liktorner, fotvorter og inngrodde negler som mange er plaget med. Senteret har også et bredt spekter innen helsetjenester, og både Skjetten Legesenter, Tannlege Håkon Giving og Skjetten Fysioterapi holder til her. Og hos Boots Apotek Skjetten finner du et stort utvalg av helse og velvære produkter, i tillegg til at du kan hente resepter. – Vi har en veldig trofast kundemasse, og vi kjenner kundene våre godt. I november i fjor tok Boots over, og vi fikk nye lokaler noe både vi og kundene våre er glade for. De nye lokalene er mye lysere og triveligere, og vi kan nå håndtere resepter mer effektivt. Vi er dessuten veldig nøye på at selvvalgskunder er like viktige som reseptkundene. Og det er viktig at folk tør å spørre hvis det er noe de lurer på, her har vi kompetanse til å hjelpe med alle medisinske områder, sier apoteker Bjørn Erik Kirkeberg. Hos Klinikk Andersen i andre etasje behandler de alt innen muskel- og skjelettplager, som problemer med rygg, nakke, skulder, albue, knær eller hofter. Alle som jobber er utdannet både fysioterapeuter og kiropraktorer, noe som gjør terskelen lavere for mange som kanskje synes det høres skummelt ut med kiropraktorer.
– Kombinasjonen med både fysioterapi og kiropraktikk er en unik kombinasjon som bare 15 stykker i Norge har, og fra januar vil fire av disse være tilknyttet Klinikk Andersen. Vi er veldig fornøyde med å ha samlet så mye kompetanse, sier Hege Anita Andersen. I tillegg har klinikken ingen ventelister, og man trenger heller ingen henvisning fra lege. Hos Skjetten Nærsenter finner du alt du trenger samlet under et tak, fra helsetjenester til dagligvarer, klær og gaveideer. Velkommen til en hyggelig julehandel!

Tekst & foto: Mona Gullstein