Hjem >  All I want for Christmas ...

All I want for Christmas ...

Like før julen melder sin ankomst kan Osloboere glede seg over en førjulspresang av de sjeldne. I november åpnet DYRBERG/KERN konseptbutikk i hovedstaden. Den første i Norge, og en fantastisk gavepakke til både gamle og nye tilhengere av det populære, danske smykkedesignet.

– Norge har i mange år vært et av våre beste markeder. Vi har derfor bestemt oss for at det er på høy tid å gi våre nåværende kunder en ordentlig DYRBERG/KERN- opplevelse, samtidig som vi møter potensielle nye kunder. Vi ønsker at butikken skal fungere som en form for norsk omnichannel. Den skal forene den stigende etterspørselen online, synkront med at kundebehandlingen og DYRBERG/KERN-universet holdes hellig, forteller Henning Kern. 
Butikken ligger i Oscarsgate 19, omgitt av mote- og livsstilsforretninger med internasjonal karakter. Fra det Londonbaserte velværemerket Aesop til landsfrendene By Malene Birger, Ganni og Day. Plasseringen er på ingen måte tilfeldig, men snarere et uttrykk for nordmenns stadig økende interesse for dansk design.

Et skjebnebestemt møte

Hva er det så som kreves for å skape et smykkebrand med appell til kvinner verden over? Et eksepsjonelt talent? Utvilsomt. Gjerne i kombinasjon med klare visjoner, lidenskap og en god porsjon tålmodighet. 
I DYRBERG/KERNs tilfelle krevde det alt dette. Ganget med to. Gitte Dyrberg og Henning Kern har helt ulik bakgrunn og hvert sitt distinkte syn på design, men sammen utgjør de en enestående kreativ kombinasjon. Kanskje var det skjebnebestemt at de to skulle møtes? 
Det gjorde de mens de begge studerte på Skolen for Brugskunst (i dag Danmarks Designskole) i København. Privat ble de kjærester, og arbeid og fritid fløt sammen. De startet først med klesdesign, men snart ble det smykkene som vant duoens interesse. 
Navnet DYRBERG/KERN lanserte de allerede mens de gikk på skolen, men det var etter endt utdannelse at suksessen skjøt fart. 
Kjærlighetsforholdet tok etter hvert slutt, men karrieremessig har de holdt sammen. Det er vi mange som er takknemlige for. I dag står duoen i spissen for det som er blitt en oppsiktsvekkende virksomhet og en av de fremste representantene for moderne, dansk design.

Et strålende og variert uttrykk

DYRBERG/KERNs kolleksjoner favner bredt. De er moteriktige, men likevel tidløse. Uttrykket kan skifte fra sesong til sesong og har gjerne referanser til natur, skiftende årstider og lys. Også andre kunstformer som arkitektur og design gjenspeiles ofte i DYRBERG/KERNs produkter. 
All design blir gjort i firmaets hovedkvarter i København, mens selve produksjonen foregår i Asia. Stentyper, perler, krystaller og lær importeres fra hele verden, alt etter sesong og aktuelle trender.
DYRBERG/KERNs produkter lages alle for hånd, og hver enkelt av dem gjennomgår hele førti ulike prosesser før det magiske øyeblikket forhåpentligvis oppstår: At smykket møter blikket ditt og kjærligheten tar over.
En titt på DYRBERG/KERNs kolleksjoner vitner om at det kan bli mange slike magiske øyeblikk. 
Northern Light inneholder funklende krystaller og edelstener i gyldne toner. Rammene er av rustfritt stål i enten gull-, sølv- eller roségullfarger. 
Ringene Compliments er støpt over et lett gjenkjennelig konsept, men har samtidig et sterkt og unikt uttrykk. Ideen er enkel, men genial. Ringene kan nemlig forvandles etter bærerens humør, look eller personlighet. 
Toppen kan byttes ut med et enkelt grep, og med hele seksti ulike varianter å velge mellom er stillingsmulighetene nesten uendelige. 
Julen 2016 byr også på et nytt tilskudd til DYRBERG/KERNS linjer i ekte sølv. Serien Orion er elegant, delikat og består først og fremst av ørepynt, men også av ringer, halskjeder og armbånd. Som navnet tilsier er smykkene inspirert av planetenes runde og organiske former. De har en ungdommelig touch, og kan brukes ved alle anledninger. Til jobb og til fest – hver eneste dag. 
Ipanema, som vil være tilgjengelig fra årsskiftet, er en av undertegnedes favoritter. Den har et mykt og feminint uttrykk, med fargekombinasjoner inspirert av Brasil. Lys sand, blått hav og grønne palmer. 
Nytt av året er også en egen kolleksjon for menn, som består av klokker og ulike armbånd. At uret lenge er blitt oppfattet som det eneste «smykket» en mann kan bære er tull. Noe så enkelt som et armbånd kan skape et unikt og personlig utrykk. Variantene fra DYRBERG/KERN har en maskulin stil, men er samtidig delikate og bruksvennlige. De passer like gjerne sammen med en skarp dress som til jeans og t-skjorte.

Et nytt kapittel i historien

Undertegnede anbefaler alle å ta turen innom DYRBERG/KERNs nye butikk i Oslo. Både for å ta kolleksjonene i nærmere øyesyn og for å oppleve det danske merkets unike univers. Selv i internasjonal sammenheng er DYRBERG/KERNs historie enestående. Finnes det noen hemmelighet til suksessen? Henning Kern ser på parløpet mellom ham selv og Gitte som en viktig del. 
– Det å være to som stoler hundre prosent på hverandre er svært verdifullt. Vi er sparringspartnere for hverandre både kreativt og administrativt. Jeg tror også tiden var med oss. Vi fant ganske enkelt et tomrom i smykkeverdenen det var mulig å fylle. DYRBERG/KERN representerte noe nytt! Lekre kvaliteter til rimelige priser. Det gjør vi fortsatt, avslutter Henning Kern.

Fakta: Dyrberg/Kern
Adresse ny butikk: Oscarsgate 19
Web: www.dyrbergkern.com/norge

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Dyrberg/Kern

Følg IN magasinet på Facebook