Hjem » Oslo »  Å blø for skjønnheten

Å blø for skjønnheten

En ny hudforbedrende trend har tatt hudpleiesalonger med storm. Behandlingen er ganske ny i Norge, og kan virke avskrekkende: Man rulles med nåler.

Mikroneedle, dermaroller. Kjært barn har som kjent mange navn, og denne behandlingen blir elsket av menn og kvinner verden over. Behandlingen kan brukes året rundt, men starter man nå vil man ha fantastisk hud til sommeren. Man deler nemlig behandlingen opp i flere omganger, der man med 4-6 ukers mellomrom utfører 6-7 behandlinger avhengig av hudens utgangspunkt og behov.
– Det kommer an på eksempelvis aldringstegn, pigmentering og hudtype, men også røykevaner, informerer Nasim Khaliq smilende. 
Hun, som resten av hudpleierteamet på Beautytrend på Kalbakken, er utadvente og kunnskapsrike damer som umiddelbart får kundene til å slappe av. Man får en følelse av å komme hjem, og latteren henger løst.

Skjønnhetsbringende nålerulling

Fra man er 25, går kollagenproduksjonen ned. I tillegg til å tilføre fuktighet, er mikroneedle en god måte å forebygge og behandle aldringstegn. Kuren motvirker rynker, strekkmerker, cellulitter, appelsinhud, og til og med hårtap. Magien skjer ved at huden stimuleres til å produsere kollagen – eller får i gang hårsekkene på hodet. Når man behandler ansiktet, behandler man fra bryst til panne for å ikke ha unaturlige skiller i hudkvaliteten. Hudpleieren starter med å fjerne eventuell sminke og desinfisere hudområdet som skal behandles, i dette tilfellet ansiktet til en sporty kollega som stiller som modell, Veronika.
    Selve verktøyet som brukes er en rull med masse små nåler. Denne er steril og kun til engangsbruk, til forskjell fra de man kan kjøpe og etterbehandle med hjemme. Rullen føres så opp, ned og skrått i hver retning. Kollagen smøres jevnlig utover, og rødheten skal dempe seg i løpet av få timer. Man får en stram følelse til å starte med, etter 4-5 dager er følelsen normalisert.

Kilende smerte

Smerteterskelen vil påvirke opplevelsen, for noen kunder får frysninger over kroppen, noen sovner i velbehag, og andre igjen synes det gjør fryktelig vondt. For den siste kategorien finnes Emla-krem, men det brukes svært sjeldent, forklarer Nasim som er i god gang med rullingen, mens modellen skjærer noen grimaser. På spørsmål om det gjør vondt, svarer hun:
– Det kiler noe så inn i granskauen, sier Veronika og bryter ut i latter.
– Så har du tatoveringer og tåler ganske mye. Det er ikke som om det er helt smertefritt for alle, altså, smeller det fort fra Nasim.
Latteren sprer seg i rommet igjen, og tårene skyldes ikke ubehag.

Ansiktshår til glede og besvær

Tårene tørkes, men mascaraen har flytt utover. Ikke rart vippeextensions er i vinden som aldri før, for alle aldersgrupper. De er mye bedre enn vannfast mascara, og man slipper mye arbeid. Vipper og bryn er de eneste variantene av hår man vil ha i ansiktet dersom man er kvinne. Og da vil man til gjengjeld også ha fyldige, vakre og forlokkende eksemplarer. 
– Man blir avhengig av det, det kan jeg garantere! Det er litt som med negler, advarer Nasim muntert.
Det anbefales å farge vippene 24 timer før man får satt extensions. Det tar rundt 2 timer å få satt på første gang, og det finnes forskjellige vipper å velge mellom.
    Bryn er også noe vi er svært opptatt av. De påvirker uttrykket til det kanskje viktigste skjønnhetselementet vi har: Øynene. Når man skal få formet brynene ordentlig, anbefaler spesialist Noreen at man sparer i tre uker, så man får formet ordentlig. Hun bruker threading, som er en metode fra Østen der en tvunnet tråd brukes til å fjerne hår. Metoden er rask, presis, og effektiv. Ubehaget kan ikke beskrives som annet enn at man river ut hår og det merkes, men likevel mye mildere enn både voksing og napping. Man føler seg overraskende ren etter behandlingen, for alle hårene som skal vekk er faktisk fjernet. Threading brukes også for å fjerne barter og annen uønsket hårvekst. En klar fordel er at huden masseres i samme slengen, og døde hudceller forsvinner. Men at bryn er noe som er verdt å investere i, er det ingen tvil om mener Noreen:
– Riktig farge og fasong skaper helheten!

Tekst & foto: Mia Natalí Ravn