Hjem >  Ærlige tekstiler

Ærlige tekstiler

Det danske designermerket WOUD beveger seg inn på et nytt område med en tekstilserie som består av puter og pledd, designet av Marie Louise Rosholm. Serien heter Weave og er bærekraftig på flere nivåer. 

Med inspirasjon fra klassiske vevemønstre har den danske designeren Marie Louise Rosholm designet tre forskjellige puter under navnene «Canvas», «Herringbone» og «Diamond». Det spesielle ved putene er at glidelåsene er plassert på putenes fremside som et grafisk designelement. For å synliggjøre dem har Marie Louise valgt farger på glidelåsene som skiller seg fra putenes tekstiler, og som matcher resten av Weave-serien. En detalj som gjør det lett å kombinere hele serien på kryss og tvers. 
– Det er meningen at Weave skal omfavne og berolige med sitt kvalitetsgarn, myke glidelåser og runde former, sier Marie Louise Rosholm om serien. 
Det er tenkt mye på hvordan man kan oppnå en mest mulig bærekraftig og ærlig produksjon av Weave. De vevde tekstilene er for eksempel sertifisert med OEKO-TEX®standard 100. I tillegg er putenes størrelse valgt med tanke på at svinnet ved klippingen skal være så lavt som mulig. Fyllet i putene er laget av plastflasker som er gjenbrukt, bearbeidet og omgjort til mykt fyll.

Weave Throws

De nye pleddene i Weave-serien er designet for å matche fargene til putene i serien. WOUD kaller pleddene for «Double» fordi de er vevd i dobbeltvev, som gjør at de har forskjellige farger på hver side. «Double» er laget av 100 % merinoull og er vevd i et område i Nord-India som er spesielt kjent for håndverk av høy kvalitet, og for sine gamle tradisjoner med å lage vakre tekstiler.

Om Marie Louise Rosholm

Industridesigneren Marie Louise Rosholm, som står bak designet i serien Weave fra WOUD, har over 30 års erfaring. Hun er utdannet ved Designskolen i Kolding (tidligere Kunst-håndværkerskolen). Som ung bodde hun i Italia i åtte år, hvor hun både har hatt sitt eget designkontor og har jobbet for store navn som motehuset Enrico Coveri. I dag har hun sitt eget studio på Refshaleøen i København havn, med navnet Studio MLR. 


Følg IN magasinet på Facebook