Hjem » Trondheim »  90 år i smykkenes verden

90 år i smykkenes verden

Gullsmed Dahlsveen tilbyr alt fra enkle og klassiske smykker til mer moteriktige, fargerike og spennende designerskatter.

Dahlsveen har bred kompetanse og et unikt utvalg av varer. 
– For oss er det viktig å ha de riktige merkene og følge godt med på hva som skjer i smykkeverden. Flere kunder kommer langveis fra for å handle her. Det synes vi er stas, sier Jeanette Strømmen.
Gullsmed Dahlsveen har eksistert i hele 90 år, siden Ola Dahlsveen i 1926 etablerte seg som gullsmed i Olav Tryggvasonsgate. I 2007 ble butikken en del av Mestergull-kjeden, noe som har gitt dem et stort utvalg av smykker. Mestergulls egne merker, som sølvmerkene GID og Viventy, diamantkolleksjonen MG diamonds og Lykkeringene, sørger for at Gullsmed Dahlsveen alltid holder seg oppdatert. Sistnevnte er unikt for Mestergulls butikker. 
– Med Lykkeringene gir vi kundene våre mulighet til å designe sine helt egne ringer til bryllup, forlovelse eller som en personlig gave. Konseptet et svært populært grunnet de mange valgmulighetene innen materialer, farger, overflater og diamanter, sier Jeanette Strømmen.

Dansk kvalitet

I tillegg til Mestergull sine egne merker viser Dahlsveen stolt fram sine danske drømmer som Ole Lynggaard Copenhagen. Merket ble grunnlagt i 1963 av Ole Lynggaard og drives i dag av store deler av hans familie. Charlotte, Oles datter, står for det meste av merkets design. Hennes smykker kjennetegnes ved organiske former, fargerike stener og henvisninger til alt det vakre man finner i naturen. Men selv om Ole nylig fylte 80 år, er han stadig full av idéer og er på kontoret sitt nesten hver dag. Nylig lanserte han en ny utgave av elefanten som han er blitt så kjent for. 
– Familiefirmaet har skapt et veletablert renommé som et luksuriøst merke med fokus på høy kvalitet, fremragende håndverk og nyskapende design. Vi er stolte av å være den eneste forhandleren i hele Midt-Norge av dette merket, sier Jeanette Strømmen.

Sterke kvinner

Du finner flere veletablerte designermerker med røtter i Danmark hos Gullsmed Dahlsveen. Georg Jensen har i løpet av de drøyt 100 årene i bransjen blitt et av Skandinavias mest kjente designermerker. Mange ledende designere som Arne Jacobsen og Vivianna Torun Bülow-Hübe har designet kolleksjoner for Georg Jensen gjennom tidene. 
– Georg Jensen er kjent for å skape smykker i både sølv og gull, ur og interiørartikler, med unikt, tidløst design og høy håndverksmessig kvalitet, forteller Strømmen.
Denne høsten har Georg Jensen en spesiell kampanje med navn «You can never be too much you». Kampanjen viser 5 sterke kvinner som tør å være seg selv, som aldri har unnskyldt seg for den de er – noe som også gjenspeiler Georg Jensens visjon om å være nyskapende og uavhengig av trender. Blant de fem sterke kvinnene finner vi verdensmester i boksing, Cecilia Brækhus.

Stort utvalg

Hos Dahlsveen finner du også andre designere, som svenske Efva Attling. 
– Hun ønsker å berøre mennesker med sitt design, noe som har blitt til en hel del vakre smykker med en tanke bak. Hun kaller det «Beauty with a thought», sier Strømmen. 
Det er ikke bare danskene som gjør det godt i smykkeverden. Norske Bjørg Jewellery, etablert av Bjørg Nordli Mathisen fra Harstad, er et svært populært merke som skiller seg fra mengden. Smykkene er inspirert av alt fra naturen til det urbane liv – alt ettersom hvor Bjørg befinner seg i verden. Hennes smykker stråler av individualitet og rå eleganse og er båret av kjente fjes verden over, deriblant Rihanna. 
– Mange kjenner nok til det anatomiske hjertesmykket, sier Strømmen. 
– Dette er en absolutt bestselger. 
Du får også kjøpt de klassiske smykkene med perler og diamanter. Er du på jakt etter noe til en spesiell anledning, finner du et bredt utvalg hos Gullsmed Dahlsveen. 
– Vi fører GIA-sertifiserte diamanter og ved kjøp av diamanter hos oss følger det selvsagt med diamantsertifikat som viser at vi følger Kimberley-prosessen, som betyr at vi kan garantere konfliktfrie diamanter i alle våre smykker, forteller Strømmen.

Høstens smykker

Denne sesongen preges smykketrendene av iøynefallende ørepynt og ringer. Velg gjerne asymmetrisk ørepynt eller pynt opp med en «ear cuff». I tillegg finner vi smykkestener i alle regnbuens farger hos både Ole Lynggaard, Efva Attling og Susanne Friis Bjørner. 
Mange lurer på om man kan blande gult gull, sølv og roségull, og hvordan få dette til å se fint ut. Dette har Strømmen en godt svar på, da mange av designerne kombinerer ulike materialer i sine produkter. 
– I Ole Lynggaard sin Silver Edition-kolleksjon finner man en rekke produkter der det er blandet oksidert sølv med gull, diamanter og fargesterke edelstener, sier Strømmen. 
Det er også fint å kombinere ulike materialer og farger ved å «stacke» smykkene. Ved å for eksempel bruke ulike halssmykker i forskjellige lengder oppnår du den avslappede, skandinaviske stilen mange liker. 
Ønsker du noe helt unikt og selvdesignet, kan Dahlsveen også tilby det. Alt for at kundene skal føle seg ivaretatt når de kommer for å velge ut sitt nye accessoirer.

FAKTA: Gullsmed Dahlsveen

Design din egen ring ved å gå inn på www.lykkeringene.no eller besøk Gullsmed Dahlsveen i Olav Tryggvassons gate 24.
Adresse: Olav Tryggvasonsgate 24, 7011 Trondheim
Web: www.gullsmeddahlsveen.no
Tlf: 73 52 58 06
Epost: post@gullsmeddahlsveen.no
Facbook: www.facebook.com/gullsmeddahlsveen
Instagram: www.instagram.com/gullsmeddahlsveen

Tekst: Mia Innset Esbensen | Foto: Mia Innset Esbensen & Gullsmed Dahlsveen

Følg IN magasinet på Facebook