Hjem » Oslo »  5 kjøkkentrender for 2018

5 kjøkkentrender for 2018

Hvem sier at vi bare skal sove på soverommet eller bare lage mat på kjøkkenet? Husets rom får flere funksjoner med for eksempel badekar på soverommet, dagsenger på kjøkkenet og kjøleskap i stuen. Vi vil ha mer komfort, mer «hygge» og løsninger som passer OSS. Vi dyrker individualismen i hjemmene og vi skaper vår egen stil. 

BORA induksjons-koketopp med benkeventilator i et åpent kjøkken.

Så hva betyr interiørtrendene for kjøkkenet, husets hjerte; kjøkkenet? Her er 5 trend-tips til små eller store endringer du kan gjøre på ditt kjøkken: 

1. Åpent, luftig og sosialt. Skal du gjøre én ting på kjøkkenet ditt i 2018, så bør du gjøre kjøkkenet ditt mer åpent og luftig: 
Bort med overskap – inn med åpne hyller. 
Bort med dominerende takvifter og kjøkken-hetter – inn med benkeventilasjon. 
Et åpent kjøkken er et sosialt kjøkken. Koselige måltider lager man sammen. Uten overskap og takvifter står du også mye friere i planløsning og design. 
I åpne rom søker vi til funksjonalismens idealer om luft, lys og grønt. I 2018 kan vi glede oss til å se enda flere utradisjonelle løsninger.

«Hygge» og individualisme er sentrale ord i interiørtrendene.

2. Farger er jo tilbake og for 2018 spår vi enda sterkere farger og større dristighet. Eksempelvis selges svarte kjøkken som aldri før. Fortvil ikke hvis du liker det lyse: Både mørkt og lyst er med i 2018-paletten. Pass bare på at fargene er matte og taktile – «gode å ta på». Alle sanser skal vekkes på det moderne kjøkken.

3. Naturen skal inn, i form av tekstiler og materialer som synlig treverk, bambus, glass, stein, ull, lin og varme grunnmetaller som bronse etc. Og husk planter, urter og grønnsaker: La det spire og gro!

4. Apparater og teknologi. Alt som gjør livene våre enklere vil alltid være inn på et kjøkken. Tekniske innovasjoner gir oss fler-funksjonelle apparater til behov vi kanskje ikke visste at vi hadde. En benkeventilator, som drar fett og mat-os ned, er et eksempel på en nyvinning som er på full fart inn.

5. Gamle, slitte og imperfekte ting med personlig preg. Stikkord i denne trenden er gjenbruk, individualisme og retro. Flere kjøkkenprodusenter tilbyr modeller med skrå overskap som vi husker fra 50/60 tallet. Ha færre ting på kjøkkenet, men mer individuelle, solide og jordnære ting, personlige ting med patina og en historie. Ja, det er på kjøkkenet det skjer! Og vi ønsker deg lykke til! Enten du skal justere, oppgradere eller designe et helt nytt kjøkken! 

FAKTA: Engebretsen AS – BORA Norge

Den originale benkeventilator
www.engebretsen.no
• Showroom Skøyen Oslo: Drammensveien 127 
• Forhandlere over hele Norge
• Telefon 22 47 75 90
• Mail post@engebretsen.no
• Facebook: www.facebook.com/BoraNorge
• Instagram: @bora_scandinavia

Tekst: Anne Hamar | Foto: Bastian Brummer for Küchenhaus Rainer Schreier