Hjem » Bergen » Mat & drikke »  5 i tiden Bergen (desember 2011)

5 i tiden Bergen (desember 2011)

Vi har valgt ut 5 tilbud i Bergen IN magasinet sine lesere bør sjekke ut.

Article image

Bergen: Fitnessbyen?

 Fitness har eksplodert i Bergen, som rommer 3 populære Crossfit-sentre og det amerikanske konseptet «Barry’s Bootcamp». Det første Crossfit-senteret som åpnet, Crossfit Bergen på Danmarksplass, har hatt så stor pågang at inntaket er stengt og venteliste innført. I Sandviken finner man «This is Crossfit», eid av Snorre Rotbæk og Hamish Meddings. Snorre ble landskjent gjennom seier i realityserien Farmen. Våren 2011 åpnet han dørene til senteret på Bontelabo, hvor det trenes knallhardt. – Crossfit er en blanding av det beste fra de fleste. Det er konstant variert trening, to dager er ikke like. Vi gjør alt fra olympiske løft til roing og tauklatring. Alt utføres med svært høy intensitet, men det betyr ikke at man trenger å være i god form for å begynne. – Alt er tilpasset hver persons individuelle styrke og nivå. Alle kan mestre øvelsene, og det skal være moro, sier Rotbæk. Om du er interessert i å teste Crossfit er det bare å sjekke ut www.thisiscrossfit.no for mer informasjon. 

Article image

After work

 Eksklusive No. 1 Balkongen Bar i 2. etasje på Raddison Blu Hotel Norge har startet et nytt fredagskonsept i samarbeid med restauranten Escalon. After work er ment som en samling for bedrifter og deres ansatte, for nettverksbygging og fredagspils. På Balkongen serveres mat i form av spansk tapas gratis til gjestene, som stort sett er påmeldt gjennom arbeidsgiver. Escalon er Bergens ubestridte tapas-konge, og dermed diskes det opp med lekker tapas signert Trond Kjellevolds kokker. Drinkene på barmenyene på Balkongen, designet av barlegende Steinar Hansen, er derimot ikke helt gratis, men de er vel verdt pengene. For påmelding til After work, ta kontakt med No 1 Balkongen Bar. 

Article image

Kultur i Skuteviken

 Den tidligere margarin- og kjøttfabrikken Bergen Kjøtt er tilholdssted for en stor del av byens nye kulturelite, som Lars Vaular og Fjorden Baby! En del av musikerne som mistet lokaler og utstyr i den store brannen i Skuteviksbodene høsten 2008, har fått plass her. Tilbudet på Bergen Kjøtt var kjærkomment når det var klart til bruk i 2010. Bruksområdene blir stadig utvidet, og nylig ble konsert-serien «Perfect sounds forever» avviklet i lokalene. Det jobbes med å fa laget en kafé-løsning i første etasje, hvor man kan oppleve kultur på nært hold – eller drikke kaffe med John Olav Nilsen og gjengen. Det drømmes også om en takterrasse, som i så fall vil ha en utsikt som omtrent krever at man får på plass en ute-servering.

Article image

90tallet

 En rekke engasjerte DJ-er har slått seg sammen, og stod for en av 2011 største klubbkvelder i Bergen. Arrangementet «We love the 90’s» trakk 5000 feststemte vestlendinger til Bergenshallen. Den ble for liten, og festen blir nå flyttet til Vestlandshallen. Neste arrangement, som går av stabelen 14. april 2012, har allerede solgt an del billetter og det gjelder å være raskt ute. Bekreftede bookinger så langt er Scooter, Haddaway, Culture Beat, Captain Jack, Dr Bombay og Daze. I tillegg til artister på scenen, vises det 90talls-nostalgi på storskjermer, og konferansierene Howard og H.C. Andersen vitser om musikk man elsket å hate. Billetter ligger allerede ute for salg på www.billettservice.no, sist ble det utsolgt tidlig!

Article image

Sunn kundekveld

 Annes Hudpleie og Spa har begynt å arrangere kundekvelder. På disse kveldene blir forskjellige tema satt i fokus, og man har anledning til å lære mer om ting som ernæring, hårfjerning og pleie. I januar kommer forfatterne bak suksessboken «Beautyfood – indre styrke-naturlig skjønnhet», Trine Berge og Sara Chacko, for å fortelle mer om supermat. Supermat er et uttrykk som benyttes for å beskrive mat med høyt næringsinnhold som kan ha helsebringende effekter. I boken vises det til hvordan et naturlig kosthold med supermat og en sunn, positiv livsstil gir skjønnhet som virkelig kommer innenfra. Boken gir også konkrete fremgangsmåter til hvordan du ved hjelp av blant annet supermat, sunn mat, meditasjon, yoga og treningsteknikker kan oppnå indre og ytre skjønnhet. For nøyaktig dato og påmelding, ta kontakt med Annes Hudpleie og Spa.