Hjem >  5 beste reisedestinasjoner

5 beste reisedestinasjoner

Hit mener IN magasinets reiselivsekspert du bør reise i 2014! Vår reiselivsekspert, Katarina Hedèn fra Tide Reiser, deler siste nytt om reisetrender og tipser oss om årets hotteste reisemål.

Toppturer

Toppturer er stadig mer populært. De trenger ikke være teknisk vanskelig, det finnes turer som passer de fleste. Man trenger bare et åpent sinn og god turform. Eksotiske topper finner du blant annet i High Atlas i Marokko, Kilimanjaro i Tanzania og Kala Pattar i Himalaya/Nepal. 
– Vær kritisk på å velge en seriøs aktør, bruk god tid til akklimatisering og gå sakte i høyden. Dette er spennende turer, der man kommer tett på lokalbefolkningen, trekkingmiljø og naturen. Det er som små ekspedisjoner med bærere, kokker og guide. Det er vanlig å overnatte i små gjestehus eller telt.

Nord-Norge

Noe er på gang. Nordmenn valfarter til ville, vakre og eksotiske Nord-Norge. Vi vil ha midnattssol, Nordlys, vær og barsk natur. Bilder av blikkstille hav, små fiskeleirer og åpne vidder. Vi vil ha reinsdyrskinn mot huden og spise viltmat i lavvoen. Opplevelsen skal være frisk, ærlig og upolert. Og så er det Tromsø, muligens Norges kuleste by?

Marseille

Gå ikke glipp av Marseille, byen som tidligere ble forbundet med litt lugubre havnekvarter, er nå på listene over «it-steder» å besøke. Byen var Europas kulturhovedstad i 2013 og fikk dermed en ansiktsløfting uten å miste sin vitale atmosfære. Besøk Le Panier, som kalles Marseilles Montmartre og som også er den eldste bydelen, torget Cours Julien og den koselige havnen Vallon de Auffes. 
Ps. det tar kun tre timer med ekspresstoget TVG fra Paris og husk å kjøpe City pass på turistinformasjonen!

Portugal (wild coast)

Klippekysten i Portugal har det meste! Sandstrendene ligger omgitt av steile og oransjebrune ville klipper, hvor du finner alt fra storkereir til små slott, og små sjarmerende fiskelandsbyer med hvite og blå hus. Også er det maten. Bedre sjømat skal du lete lenge etter! Fisk og skalldyr rett fra havet, perlende vin, og tradisjonen tro skal en nygift kvinne kunne beherske minst 365 ulike varianter av bacalao. 

Puglia

Selv skal jeg lese påskekrimmen på Italias hæl i sjarmerende Polignano de Mare. Puglia er kjent for sine barokke småbyer, hvite sandstrender og superbe mat og vin. Det blir sykkelturer langs den vakre kysten og lange middager, der pasta bare er forretten. Om reisekassen tillater det booker vi bord på spektakulære Grotta Palazzese, restauranten i en grotte som raver høyt over havet. Obs. bestill bord til 19:30 for å få med deg solnedgangen.

Følg IN magasinet på Facebook