Hjem » Oslo »  125 år med kvalitetsmote

125 år med kvalitetsmote

Det er ikke mange av de igjen i dag. Spesialforretningene med stort utvalg og den personlige servicen man ikke får andre steder. Men i Prinsens gate 14 finner vi Oslos eneste og eldste spesialforretning for yttertøy og badetøy, Ebbesen & Jensen, som i år feirer 125-årsjubileum!

Ebbesen & Jensen feirer i år sitt 125- årsjubileum. Og det er en rik historie forretningen kan skilte med. Det hele startet i 1889 da D.M. Ebbesen og F.A. Jensen begynte med egenproduksjon av kåper og drakter. På begynnelsen og midten av 1900-tallet arbeidet det 40 syersker på systuene som gikk over flere etasjer i den gamle gården i Prinsens gate. Ikke bare har Ebbesen & Jensen overlevd to kriger og de harde 30-årene, de holder fremdeles stand til tross for etableringen av moderne kjøpesentre og store kjedebutikker. Fremdeles står kvalitet og service i høysetet i spesialforretningen som har byens største utvalg innen yttertøy og badetøy. 
    Med sommeren godt i gang er det nok mange som er på utkikk etter nytt badetøy. Bikinien er kanskje sommerens viktigste plagg, men som mange kvinner vet kan det være en stor utfordring å finne badetøy som både føles og sitter riktig på. Hos Ebbesen & Jensen er hele underetasjen viet badetøy i lekre farger og fasonger, og forretningens medarbeidere forteller at det slettes ikke er uvanlig at kunder krysser landet for å handle hos nettopp dem. 
– Vi følger ikke bare motebildet, men har også en del av det mer tidløse. Vi skal dekke et stort behov og er derfor nødt til å ha hele spekteret, forteller Kjellaug Jensen.

Enormt utvalg

Det er nok de færreste av oss som synes det er gøy å prøve badetøy, men her er alt lagt til rette for at man skal få prøve i fred og ro uten nysgjerrige blikk fra gaten. Det brede utvalget gjør at alle kan finne noe som passer, uansett størrelse eller kroppsfasong. Hos Ebbesen & Jensen finner du nemlig alt fra enkle bikinier til eksklusive cruise-kolleksjoner, fra A til H-cup og i størrelser fra 36 til 52. I tillegg til badedrakter, tankinier og bikinier kan de også friste med saronger og kaftaner, noen i samme mønster som badetøyet. Nydelige strandskjorter, lange flagrende kjoler og pareoer kan også være flott å slenge over bikinien når man skal spise lunsj eller pynte seg litt ekstra til kvelden.
    Personalet sitter dessuten inne med solid kompetanse og gir deg personlig oppfølging og råd slik at du finner den perfekte bikinien eller badedrakten til akkurat din kroppsfasong. 
– Når kvinner kommer til en spesialforretning som Ebbesen & Jensen vil de se at utvalget er stort. Mangfoldet gjør at kunder i alle aldre kan finne noe, enten de er på jakt etter yttertøy eller badetøy. I tillegg til lang erfaring krever denne jobben også en god porsjon psykologisk innsikt. Nesten alle, uansett alder og kroppsfasong, synes det å finne en ny bikini er ganske fælt. Aldri blir kvinner så vare på små og store skjønnhetsfeil som da. Alle kan likevel finne en modell som sitter godt. Tenk ikke alltid på siste skrik, men heller hva som passer kroppen best. Noen ganger må man bruke litt tid, og kanskje tenke litt over hvilket formål bikinien eller badedrakten skal ha. Skal man bare ligge på stranden, ved et svømmebasseng eller skal den brukes til trening?
    Forretningen har også en stor mix og match avdeling. Formfulle lår er ikke nødvendigvis ensbetydende med stor byste, eller omvendt. Da er det fint å kunne velge bukse i én størrelse og overdel i en annen. Det kan dessuten være lekkert å blande ulike modeller med hverandre.

Forståelse for kundens ønsker og behov

Ebbesen & Jensen startet opprinnelig som en spesialforretning for kåper og drakter, badetøyet ble introdusert av Frederik Jensen for rundt 40 år siden. Første etasje er fremdeles viet jakker, kåper og kapper i alle varianter. Her kan man finne tradisjonelle, klassiske modeller sammen med mer trendy og spesielle i forskjellige lengder, kvaliteter og størrelser. 
– De fleste kundene våre kommer til oss fordi de vet hva de vil ha og de vet at de finner det hos oss. Enten det er en vinterkåpe i ull, poplinsjakke til våren eller badetøy. Kunden tenker ikke alder når de handler. De er på jakt etter en passform eller et snitt som utfyller deres ønsker og behov, og som får dem til å føle seg flotte. 
    I alle disse 125 årene har varemerket til Ebbesen & Jensen vært nettopp det å ha forståelse for kundens ønsker og behov, samt å følge med i tidens motebilde så riktige innkjøp blir gjort og ikke minst ha selgere med stor varekunnskap og å yte god personlig service. 
IN magasinet gratulerer 125-årsjubilanten!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Ebbesen & Jensen

Følg IN magasinet på Facebook