Hjem >  11 tips til det lille badet

11 tips til det lille badet

Et lite bad krever at man tenker kreativt når den perfekte innredningsløsningen skal på plass. Hvordan oppnår du så den beste løsningen til små bad, når du blir begrenset av antall kvadratmeter?

Vi har sjekket med Schmidt for tips og triks til hvordan du best utnytter plassen og får rommet til å virke større.

1 Utnytt særheter: Det kan derfor være nødvendig å akseptere at det ikke finnes enkle løsninger når det lille badet skal innredes. Men i stedet for å se på det som en begrensning, kan du ta utfordringen og gi kreativiteten fritt spillerom. Du kan vurdere hvordan man utnytter skrå vegger.
2 Monter en liten håndvask: En liten håndvask vil spare mye plass som man heller vil bruke på noe annet. Det finnes håndvasker på markedet som er ideelle når man skal utnytte kvadratmeterne. 
3 Oppbevaring i høyden: Du kan lett sette inn et skap fra gulv til taket, eller montere noen hyller i høyden som gir deg ekstra plass til oppbevaring.

4 Skillevegg: En skillevegg kan gjøre underverker på et lite bad. Du kan for eksempel vurdere muligheten for en glassvegg mellom dusj og toalett, som gir deg muligheten for å snu toalettet, så plassen til håndvask og oppbevaring blir større.
5 Reflekterende fliser: Har du et vindu på badet, så kan du få rommet til å virke mye større med fliser som reflekterer lyset. Populære fliser som fasettslipte metrofliser er perfekte til små bad, da de maksimerer lyset med sin reflekterende overflate. 
6 Stort speil: Speil gir en forstørrende effekt på små rom. Hvis du ønsker full effekt kan du derfor velge et speil som går langs hele veggen som vil få badet til å virke større.

7 Smalt dusjkabinett: Et dusjkabinett tar mye plass, noe som ikke alltid er like lett å finne rom til i et lite bad. Du kan velge å gjøre dusjen smalere. 
8 Vegghengt toalett: Toalettet tar mye plass i baderomsinnredningen. Men det behøver ikke være sånn – du kan få vegghengte toaletter som passer perfekt inn på små bad siden de tar mindre plass.
9 Utnytt ubrukt plass til pynt: Bruk rommets små særegenheter til å skape stemning og personlighet på badet. Disse stedene kan uansett ikke brukes til særlig mye annet. Heng opp et bilde på skråveggen, eller plasser en krukke i det smale hjørnet.

10 Fremhev lyset: Utnytt alle mulighetene for å skape lys. Du kan til og med få lysarmatur med speil som reflekterer lys opp og ned, hvis rommet ikke gir deg muligheten for å montere lamper i taket.
11 Lyse farger og store fliser: Du kan få rommet til å virke større hvis du velger lyse farger på veggene. Velg store fliser eller begrens bruken av fliser til de delene av badet som behøver det, blant annet i dusjen. Dette vil gi rommet en følelse av å virke større enn det egentlig er.

Spør om gode råd

Har du bruk for gode råd og inspirasjon til valg av innredning til badet? Hos Schmidt er de klar til å hjelpe deg når du leter etter den beste innredningen til ditt bad. Ta turen innom din nærmeste Schmidt-butikk eller avtal et møte med en av deres dyktige rådgivere.
 

Følg IN magasinet på Facebook