Hjem » Oslo »  100 år med god stil

100 år med god stil

På Majorstuen ligger en av Oslos mest eksklusive motebutikker for menn; Follestad, en norsk butikk som snart har vært åpen i 100 år. Ønsker du deg klassisk eleganse til fritid, jobb eller en kveld ute, er dette stedet for deg!

Da Enoch Follestad grunnla Follestad & Co i Christiania i 1923 var ambisjonen å tilby herreklær i alle størrelser, en motebutikk for liten og stor. Dette er en butikk som alltid har hjulpet menn med å holde seg oppdaterte innen mote. Siden 2013 har de også hjulpet kvinner med det samme; da de åpnet Follestad sin første dameavdeling på Strømmen Storsenter. 
Follestad har alltid vært familiedrevet og drives fortsatt av far og sønn Bengt og William Follestad. Butikken har kanskje gått i arv, men det har ikke klærne. I år 2000 ble Follestad fornyet, da sønnen William kom hjem fra utenlandsstudier og satte fokuset på en yngre og mer motebevisst kundegruppe. Follestad ønsker å gjøre det så enkelt som mulig og følge trendene. For at du alltid skal ha enkel tilgang til kvalitetsklær fra kjente merker, opprettet de nettbutikken Follestad.no i 2009.

Utfordre menn

I Valkyriegata ligger en av de klassiske Follestad butikkene som kun fokuserer på mannens mote. Ettersom så mange menn er rutinemessige skapninger, som kjører trygt og kjedelig når det kommer til klær, ønsker butikksjef Thomas Thorstensen og få menn til å utfordre seg selv. 
– Mote for meg er klassisk eleganse med et hint av min personlighet; som ringer og armbånd og matcher det med et slips, det må være et samspill, sier Thomas. 
Follestad er en norskeid kjede som har gjort det meget bra på tross av de internasjonale kjedenes dominans, og har i alt 10 forskjellige butikker i Norge. Thomas tror at nøkkelen bak suksessen er dyktige ansatte. 
– Vi har vært en butikk i 100 år takket være lojale kunder, litt ekstra hjelp fra personale og hyggelige, trofaste ansatte. De lokker kunder tilbake med musikk, utseende og en meget hyggelig helhetsopplevelse der kundene får all den hjelpen de ønsker.

Dystre farger, fine kvaliteter

Årets høstkolleksjon blir forklart som britisk etterkrigstid og peaky blinders, med en rød tråd gjennom merkene. Det går mye i tweed, brune, grå og dystre farger i fine kvaliteter, med plagg på plagg. Dette er en butikk som alltid følger de nyeste trendene og ekspanderer stadig horisontalt med merkene, så det er bare å følge med. 
Follestad har gått litt bort fra den klassiske stilen og satser nå mer på en ungdommelig stil, de merker en ekstrem økning av interesse for mote blant menn. 
– Jeg har alltid hatt en stor interesse for mote egentlig, helt siden jeg gikk i syvende klasse merket jeg at jeg begynte å bli sær på shopping med mamma, og søstera mi har en butikk så hun har alltid presset mote på meg ... Jeg har alltid blitt tøyset med for det, forteller Thomas.

Oslo; alt for kult

Vi alle har fått med oss hva som er blitt den nye «kule›› stilen her i Oslo i dag. Det går mye i street wear, skatemerker og såkalt «hipsterstil», så derfor lurte jeg veldig på hva en med så stor interesse for mote mener om dette. 
– Jeg synes den nye hipster trenden er den mest overvurderte iallfall, det er alt for «kult». Det burde vært mer dress-sko og chinos med skjorte og slips når man er på jobb. Det burde vært mindre høyvannsbukser med for store t-skjorter, goldchains og oppbrettet luer. Follestad er det riktige stedet for mote, kundene skjønner hvor trenden er, ler Thomas. 
Den mest undervurderte stilen er en casual-pen kombinasjon, alltid samme rød tråd av eleganse med små endringer. Det hverdagslige med det penere.
Den stilen Thomas mener vil holde seg best gjennom de neste 10 årene er bukse og skjorte med en kul blazer til, ikke det helt ekstreme. En italiensk britisk herremote som er klassisk med et hint av det kule kommer nok til å holde seg på moten i en god stund til fremover.

Her er noen av høstens nyheter som du finner på Follestad.no eller i en av Follestads butikker.

Stiltips

Hvis du er usikker på hvilken trend som passer deg, eller usikker på noe som helst innen mote, bør du sjekke ut stiltipsene på bloggen til William Follestad. Her kan du også lese litt om fremgangen Follestad har hatt siden William kom hjem i 2000. Bloggen oppdateres regelmessig med de beste stiltipsene for de aktuelle sesongene. Her får man aktuelle motetips fra en som vet hva han snakker om. 
William har et fantastisk øye for detaljer og sørger for å alltid holde deg oppdatert. Enten du ønsker tips til et antrekk, om du ønsker en ny jakke for vinteren eller trenger julegavetips, finner du alle svarene du trenger på William›s blogg. Etter 6 år hos Follestad har butikksjef Thomas endt opp med en garderobe som nesten kun består av Follestad sine eksklusive merkeklær.

Trygt og utfordrende

Om du lurer på hvor du skal gå neste gang du skal handle klær, trenger du ikke lete mer. Follestad gir deg de beste motetipsene, de nyeste trendene og alltid en hyggelig samtale. Prøv og få med deg noen av de kule moteshowene som arrangeres i butikkene. Dette er butikken for de elegante og motebevisste.

FAKTA: Follestad

Follestad, en norsk butikk som snart har vært åpen i 100 år. Ønsker du deg klassisk eleganse til fritid, jobb eller en kveld ute, er dette stedet for deg.
• Nettbutikk: www.follestad.no
• Facebook: www.facebook.com/follestadtrend
• Instagram: www.instagram.com/follestad_trend
• Her finner du Follestad butikker: Eger Herre & Dame, Kongens Gate 22, Paleet Karl Johan, Valkyriegaten, Fornebu S, Sandvika Storsenter, Strømmen Storsenter Herre & Dame, Gulskogen Senter, Outlet Vestby og Outlet Ålgård.

Tekst: Runa Skamfer | Foto: Runa Skamfer & Follestad


FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK