Hjem » Klær & mote »  – Klassisk, rocka & maskulin

– Klassisk, rocka & maskulin

Det finnes merker som overlever enhver forbigående trend. Ett av dem er Amsterdambaserte Scotch & Soda. Kjennetegnet av et tidløst snitt, høy kvalitet og klassisk form representerer de noe av det beste innen europeisk herredesign.

– Dette er et av våre mest populære merker, og det er ikke uten grunn, forteller Rino Hansen i Fredrikstad.
    Det nederlandske moteeventyret startet på 1980-tallet, men ble gjenfødt som dagens Scotch & Soda i 2001. Takket være de nye eiernes utpregede sans for mote har merket fått en stadig økende tilhengerskare.

Sitt eget varemerke

Siden 2001 har Scotch & Soda presentert to kolleksjoner i året. De skynder seg aldri. Hvorfor skulle de det? 
Svaret er elementært. Scotch & Soda blir ganske enkelt aldri udatert. Klærne står seg like godt – sesong etter sesong. 
    De bruker heller aldri store summer på unødvendig marketing. De tror ikke på logoer; de tror på kvalitet. På den måten er det klærne som blir deres fremst varemerke. Mennesker som er trygge på seg selv trenger ikke en prangende logo for å vise verden hva de står for. Alt branding egentlig gjør er å fjerne den enkeltes individualitet. Scotch & Soda står for det motsatte.

Aloha London

Årets vår- og sommerkolleksjon bekrefter denne filosofien. Plaggene er et statement nok i seg selv. Sesongens tema er kontraster; det klassiske blandet med uventede detaljer og fargekombinasjoner. Det urbane kolliderer med sandstrender, en gentleman møter sitt alter ego i form av en surfer, Afrika finner Amerika. Alt handler om en fiffig sammensmeltning mellom ulike kulturer og stiler. 
    Dette er en sammensatt kolleksjon på alle vis. Den er bred, og gir alle muligheter for en særegen og komplett look. 
Smarte blazere gjør seg like godt sammen med shorts som med langbukser. Blomstetrykk er et gjennomgående tema; det samme er prikker, innslag av striper og batikktrykk. Her finnes referanser både til Londons musikkscene og 50-tallets Hawaii. Retro møter det moderne i en utsøkt blanding. Silhuetten er smal, og blant nøkkelplaggene finnes så vel skreddersydde skjorter som sporty shorts. Fargepaletten er frisk og edgy. Toner av svart og grått møter mørk rød. Videre finnes nyanser av blek sand og jord, sjøgrønt, gult og dyp blå.

Utsøkt skredderkunst

Sidelinjen Atelier Scotch representerer den mer formelle delen av Scotch & Soda. Formell er riktignok en litt upresis beskrivelse. Kall det heller en ny vri på moderne skredderkunst. Kolleksjonen består i hovedsak av dresser, blazere, bukser, ytterjakker og skjorter. Stilen er klassisk, men likevel skarp. Tenk halvt gentleman; halvt rocker. 
Stoffene er myke, men samtidig robuste. Fargepaletten er avbalansert og rolig, mens fiffige detaljer sørger for et spennende uttrykk. Det er rent og maskulint – og typisk Scotch & Soda. 
    Scotch & Soda er raffinert, men samtidig enkelt. Nettopp derfor er dette et merke man kan stole på. Det er umulig å trå feil. Ikke nå, og ikke om ti år. Hemmeligheten ligger i stoffkvaliteten samt et perfekt og tidløst snitt. 
    Scotch & Soda er hverdagsklassikere som alltid vil være stilfulle. Disse klærne utgjør den perfekte garderobe – uansett hvilke trender og strømminger som råder.

FAKTA: Rino Hansen

I Fredrikstad finner du Scotch & Soda hos Rino Hansen. Rino Hansen er en klesbutikk som kan tilby spennende varer fra merker som blant annet Marlboro Classics, Napapijri, NZA, Diesel, Merrell, Johnny Love, Scotch and Soda, Oscar Jacobsen, Stenstrøms og Matinique med flere. De holder til i Torvbyen i Fredrikstad.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Scotch & Soda

Følg IN magasinet på Facebook