Hjem » Helse & velvære »  – Hår er personlighet

– Hår er personlighet

Trine (32) var bare fjorten da hun begynte å miste håret. Etter å ha prøvd «alt» i mange år tok hun steget og valgte hårerstatning. Det angrer hun ikke på.

– Håret mitt var veldig tynt, og jeg prøvde mye forskjellig som tabletter og flytende steroider. Alle produktene var tilpasset menn. Ingen ting av det fungerte og det var dessuten svært dyrt.
Trine ble sendt til både lege og hudspesialist, uten at de kunne hjelpe henne. Hun ble til slutt sendt til en hårspesialist
– Undersøkelser viste at jeg hadde en form for alopecia, der jeg i stedet for å miste håret, mistet det jevnt over, forteller Trine.

Spesialister på hårerstatning

Hun fikk beskjed om at hun kunne søke NAV om økonomisk støtte til hårerstatning og søkte derfor informasjon om dette på nettet. Her fant hun Apollo Hårsenter, som hun kontaktet og fikk time hos bare noen dager senere. Det ble et positivt første møte med det velrenommerte hårsenteret.
– De er flinke og jeg opplevde å bli tatt på alvor. I stedet for at problemet ble flåset bort, følte jeg at de gjorde noe med problemet, sier Trine.

Flere kvinner trenger hjelp

– Vi hjelper kvinner i alle aldere, barn, kvinner, unge, gamle. Kvinner utgjør nå omtrent en like stor andel som menn, og de fleste av våre nye kunder er faktisk kvinner. En stor del av vår kundegruppe er damer i alderen 35 og oppover, i tillegg til yngre med alopecia som Trine. Vi kan hjelpe til å skape alle mulige frisyrer, kort, langt, ekte hår og blanding med syntetisk hår. Det finnes også utallige muligheter hva gjelder farger og tykkelse på håret, sier Lise Østlund, spesialist med over 25 års erfaring ved Apollo Hårsenter.

Personlighet og selvfølelse

Hår har med personlighet å gjøre, det handler om å føle seg vel med seg selv og blant andre. Det kan Trine skrive under på.
– Det å ha fått hår er en kjempestor forandring. Livskvaliteten har blitt bedre og selvtilliten har økt. Jeg slipper blant annet å gå med lue, noe jeg har gjort i årevis.
Som lita jente hadde Trine tjukt, langt hår:
– Bare det å stå og kamme håret sitt og gjøre hårting som andre ikke tenker over, har mye å si. Det å se seg i speilet og være fornøyd. Jeg kan gå ut og møte folk uten å tenke på at de tenker over at jeg ikke har mye hår. Det har gjort at jeg er blitt mer sosial, sier hun.
Trine innrømmer at det satt langt inne å ta kontakt med hårsenteret. I dag, rundt et år etter at hun fikk hårerstatning, oppfordrer hun andre som sliter med hårløshet å gjøre det samme.
– Det er vanskelig å snakke om det, men jeg er veldig fornøyd med resultatet, avslutter Trine.

Tekst: Ketil Blom | Foto: Apollo Hårsenter

Følg IN magasinet på Facebook