Hjem >  – Fjordbyen var en magnet på oss

– Fjordbyen var en magnet på oss

Vi har snakket med to beboere som har bodd på Sørenga siden januar 2012 om hvordan de synes det er å bo i den nye «fjordbyen».

– Hvor lenge har dere bodd her?
– Vi flyttet inn januar 2012. En lykkens dag for oss!

- Er Sørenga så attraktiv at man må bestemme seg lenge før ferdigstillelsen for å få best mulig beliggenhet?
– Det er sikkert lurt. Men vi ble først oppmerksom på stedet da salget allerede var i gang – det gikk 2 år fra vi tegnet kontrakt til vi flyttet inn.

– Så dere tidlig at Bjørvika kom til å bli Oslos nye kultursentrum?
– Vi fulgte jo med på debattene om signalbyggene i Bjørvika, særlig Munch-museet. Vi så jo at det er her det skjer i Oslo. 

– Hvordan bodde dere før?
– Vi hadde en stor enebolig med god plass og høyt under taket. De samme kvalitetene hadde vi som krav til vår nye bolig. Dessuten bor de to jentene våre her. 

– Var det en vanskelig prosess å bestemme seg for å flytte i leilighet?
– Vi sa til hverandre at vi ikke skulle vente for lenge. Samtidig er det klart at det er litt sårt en periode. Men det går fort over når man først har flyttet. 

– Hva liker dere best med Sørenga?
– Fjordbyen var en magnet på oss. Aller mest setter vi pris på nærheten til det meste – sjø, jobb, flytoget og -bussen m.m. Vi reiser ganske mye – det er bare å låse døra og dra på tur. Og så er det et hyggelig miljø her allerede med beboere i alle aldre.

– Kunne dere styre mye selv når det gjelder materialvalg etc.?
– Javisst. Kvaliteten var i utgangspunktet meget høy. Og vi fikk bl.a. anledning til å velge bort en vegg og flytte en dør for å få plass til en kjær speilkommode på soverommet. Vi fikk også konsulenthjelp fra belysningsfirmaet, LightHouse. 

– Hvilken tid på døgnet er den beste her?
– Oj, det må bli to svar. Tidlig morgen med gangavstand til jobb med Barcode skinnende i solen. Og sene kvelder med sjølivet tett på om sommeren. Kanskje besøker vi en av de lokale restaurantene – bare en heistur unna. Og én ting til slutt: De har vært så flinke her til å skjerme oss for den videre byggevirksomheten. Anleggstrafikken har egne traséer, vi hører faktisk ingen støy når vi er i leiligheten.

Lik IN magasinet på Facebook